Search by category:
Egyéb kategória

Problémákra számíthat a VšZP hárommillió ügyfele: Sok helyen csak sürgősségi ellátást kaphatnának!

Problémákra számíthat a VšZP hárommillió ügyfele: Sok helyen csak sürgősségi ellátást kaphatnának!
Balaskó Réka
2022. 03. 31., cs – 09:28

2022. március 31., csütörtök – 10:20
Friss ikon
Off

Törzs

A Rendelői Szolgáltatók Szövetségéhez (ZAP) 1700 orvos tartozik, akikkel a VšZP nem tudott megegyezni, és akiknél ügyfeleik április 1-jétől csak sürgősségi ellátást kaphatnak. A biztosító azt állítja, hogy megpróbál egyeztetni a ZAP olyan tagjaival, akik a páciensek érdekében készek a szerződéses kapcsolat megújítására. Hozzátették, a rendelőket, amelyekkel nem sikerül megegyezniük, fokozatosan más rendelőkkel helyettesítik. Ez azonban azt eredményezheti, hogy sok biztosítottnak új orvost kell keresnie.

Az egészségügyi minisztérium a biztosító ügyeibe nem avatkozik bele, Zuzana Eliášová szóvivő megerősítette, hogy foglalkoznak a helyzettel: „Az Általános Egészségbiztosító mintegy hárommillió szlovákiai ögyfél egészségügyi ellátását biztosítja, és a legsúlyosabb betegségekben szenvedő biztosítottakról is gondoskodik. Az egészségbiztosító arról tájékoztatta a minisztériumot, hogy megállapodást kötött az állami kórházakkal, amelyek a legnagyobbak és a legszélesebb körű beavatkozásokat nyújtják. A kisebb biztosítókkal még folynak a tárgyalások” – mondta Eliášová.

A rendelők egy része nem egyezett meg a VšZP-vel

A Rendelői Szolgáltatók Szövetsége (ZAP) nem tudott megegyezni az Általános Egészségbiztosítóval (VšZP) az új szerződések aláírásáról.

A Szlovákiai Általános Orvosok Szövetsége (AVLS) jelezte, hogy ők meg tudtak állapodni a biztosítókkal. A Szlovák Orvosi Kamara (SLK) elutasítja az egészségügyi szakemberekre nehezedő nyomás fokozását, és konkrét javaslatokat vár az egészségügyi szolgáltatások reális árainak meghatározására. Tervezi továbbá, hogy az egészségügyi szolgáltatók számára tájékoztatót tesz közzé arról, hogyan kell eljárni a szerződésen kívüli biztosító ügyfeleivel. „Ha megkapjuk az egészségügyi minisztériumtól az ezzel kapcsolatban kért útmutatást, akkor erről tájékoztatni fogjuk az orvosokat is” – tette hozzá a kamara.

Mit mondott minderről a szakértő, és mit kell tennünk, ha a VšZP ügyfelei vagyunk? A válaszokat a galériában találja!

Problémákra számíthat a VšZP hárommillió ügyfele: Sok helyen csak sürgősségi ellátást kaphatnának!
2022. 03. 31., cs – 09:41
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: Pluska, Shutterstock, TASR

(pluska, tasr)

Bevezető

A Rendelői Szolgáltatók Szövetsége (ZAP) nem tudott megegyezni az Általános Egészségbiztosítóval (VšZP) az új szerződések aláírásáról. Ez azt eredményezheti, hogy április 1-jétől a ZAP-hoz tartozó rendelőkben a biztosító ügyfelei csak sürgősségi ellátást kapnak. Nézzük, mit mondanak a szakértők, és mit tehetünk, ha a VšZP ügyfelei vagyunk!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment