Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský tárgyal az orvosokkal

Lengvarský tárgyal az orvosokkal
Nagy Roland
2022. 04. 06., sze – 16:08

2022. április 6., szerda – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

A tárcavezető hangsúlyozta, továbbra is tárgyalásokat folytatnak a Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ), amelynek vezetője, Peter Visolajský kedden bejelentette, sztrájkkészültségbe léptek. A LOZ elnöke szerint az orvosoknak elege van abból, hogy a munkaerőhiány miatt folyamatosan többet kell túlórázniuk, mint a törvény által előírt maximális óraszám.

Sztrájkkészültséget jelentettek be az orvosi szakszervezeti tagok

Pozsony |

Az orvosi szakszervezeti tagok sztrájkkészültséget jelentettek be. Úgy döntöttek, hogy ha a kormány nem tesz semmit az egészségügy széthullása ellen, radikális módon reagálnak a kialakult helyzetre – jelentették be az Orvosi Szakszervezet (LOZ) képviselői a keddi sajtótájékoztatójukon.

Éppen ezért a szakszervezet képviselői arról győzködik az orvosokat, hogy ha a kormány nem hajlandó rendezni az ügyüket, akkor ne vállalják el a túlórákat. Visolajský szerint ezzel akár veszélybe is kerülhet a kórházak működése. Ha továbbra sem születik megoldás, akkor a LOZ a tömeges felmondás lehetőségét sem zárta ki. Lengvarský azt mondta, már Eduard Heger kormányfőt is tájékoztatta a körülményekről, a tárca pedig hajlandó párbeszédet folytatni a szakszervezettel.

„Bízom benne, hogy semmiféle összeomlás nem fenyegeti az egészségügyet”

– tette hozzá a miniszter.

Bevezető
Pozsony |

Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügyi miniszter bízik abban, hogy júniusig képesek lesznek teljesíteni az orvosok követelését.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment