Search by category:
Egyéb kategória

Ekkora anyagi támogatásra számíthatnak a rászorulók

Ekkora anyagi támogatásra számíthatnak a rászorulók
Mészáros Richárd
2022. 04. 07., cs – 15:19

2022. április 7., csütörtök – 15:30
Friss ikon
Off

Törzs

„A segítséget három csoportra osztják. Az első az anyagi szükséghelyzetben lévő családokat érinti, az ő támogatásukra 5,8 millió eurót szánnak. A második csoportba a gyerekes családok sorolódnak, őket 101,7 millióval támogatják. A harmadik csoportba az alacsony jövedelmű, gyermektelenek kerülnek, őket 25,5 millió euróval segítik” – mondta Krajniak.

100 eurós hozzájárulást kaphatnak a szükséghelyzetben élők, akik megközelítőleg 122 ezren vannak, ezzel mintegy 58 háztartásról van szó. Az eltartott gyerekek szülei egyszeri családipótlék-emelést kapnak – ez körülbelül egymillió, 19 év alatti gyereket érint majd.

„Az alacsony jövedelmű szülő, ha dolgozik, és a havi bevétele nem éri el a 804 eurót, javasoljuk az adóbónusz 100 euróra történő emelését” – mondta Krajniak azzal, hogy ez körülbelül 258 ezer családot és 468 ezer gyereket érint.

Az alacsony jövedelmű, gyermektelen szülők, az ápolási díjban részesülők, a fogyatékkal élők ápolói, valamint a nyugdíjra nem jogosult nyugdíjaskorúak is 100 eurós támogatásra számíthatnak – tette hozzá a munkaügyi miniszter.

(mr, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Az állam 133 millió eurót szán az infláció okozta áremelkedés miatt nehéz szociális helyzetben lévők támogatására – jelentette be Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter. A rászorulók június végén kaphatják kézhez az összeget.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment