Search by category:
Egyéb kategória

Heger már ma elindul Kijevbe, hogy Zelenszkijjel találkozzon

Heger már ma elindul Kijevbe, hogy Zelenszkijjel találkozzon
Mészáros Richárd
2022. 04. 07., cs – 14:27

2022. április 7., csütörtök – 14:52
Friss ikon
Off

Törzs

Heger elmondása szerint a találkozón bemutatja Zelenszkijnek, hogy az Európai Unió milyen konkrét segítséget nyújt majd Ukrajnának. Ennek egy részét képezné a háború lezárását követő újjáépítési támogatás, valamint az ország felgyorsított EU-csatlakozása is. „Örülök, hogy olyan konkrét javaslatokat terjeszthetek elő, amelyek Ukrajnát segíthetik” – fűzte hozzá.

„Nagyon fontos, hogy Ukrajna érezze a Nyugat erős támogatását. Az ukránok a mi szabadságunkért, értünk is harcolnak. Az Ukrajnának nyújtott segítséggel magunkat, Szlovákia polgárait is szolgáljuk. Ez az, amit a populisták soha nem fognak megérteni” – mondta Heger.

Heger elmondta, Szlovákia szakértők segítéségét ajánlja fel Ukrajnának, akik munkájukkal Oroszország háborús bűneinek kivizsgálását segítik majd. Emellett búzaexporttal is támogatnák Ukrajnát.

Bevezető

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök csütörtökön elindul Kijevbe, ahol pénteken Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozik. A kormányfő Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével utazik Ukrajnába.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment