Search by category:
Egyéb kategória

Erre kell ügyelni, hogy húsvétkor se menjen pocsékba étel (GALÉRIA)

Erre kell ügyelni, hogy húsvétkor se menjen pocsékba étel (GALÉRIA)
Somodi Géza
2022. 04. 08., p – 21:45

2022. április 9., szombat – 10:02
Friss ikon
Off

Törzs

A tetemes mennyiségű, feleslegesen megtermelt és megvásárolt élelmiszer nem csupán erkölcsi és gazdasági kérdés, de az egyik legjelentősebb környezeti probléma is, amely különösen az ünnepi időszakok alkalmával igényel nagyobb figyelmet. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja húsvét alkalmából összegyűjtötte azokat a tanácsokat, amelyekkel mérsékelhető a vendégvárással járó élelmiszerpazarlás. 

A nagyböjt visszafogottságról és mértékletességről szóló időszakát követően a húsvét egy olyan, hagyományokban gazdag ünnepünk, amelynél különösen nagy szerepet kap a vendégvárás és a bőségesen megpakolt asztal. Ráadásul sokszor megbecsülni sem tudjuk a várható vendégek számát, így még inkább valószínű, hogy a finomságok egy része a szemetesben fogja végezni. A Nébih Maradék nélkül programja csokorba szedte, mire érdemes figyelni, hogy mindezek ellenére elkerüljük az élelmiszerpazarlást, és idén egy kicsit fenntarthatóbb legyen a locsolkodás.

Húsvéti tanácsok a pazarlás ellen
2022. 04. 08., p – 21:52
Somodi Géza
Gallery images

Leírás

Fotók: PxHere, shotterstock

Bevezető
Magyarország |

A magyar háztartások 300 000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni. Húsvétkor sincs ez másként. De tehetünk ellene. 

Település / hely
Magyarország

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somodi Géza

Read More

Post Comment