Search by category:
Egyéb kategória

Ezen a héten tartják a Szent György-napokat Dunaszerdahelyen

Ezen a héten tartják a Szent György-napokat Dunaszerdahelyen

Kulcsár Péter

2024. 04. 23., k – 14:37

Ezen a héten tartják a hagyományos Szent György-napokat Dunaszerdahelyen. Az ünnepségsorozattal a város alapítására emlékeznek, és a város védőszentje, valamint neves személyiségei előtt tisztelegnek. A rendezvénysorozat április 24-én, szerdán kezdődik, és a hét végén zárul – tájékoztatott a városi hivatal.

Az első napon ünnepi szentmisét tartanak a városban, megrendezik a Szent György-estet, a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet átadja a Szent György-díjat azoknak a személyiségeknek, akik munkájukkal hozzájárultak a város vallási, kulturális és társadalmi életének gazdagításához. Szombaton (április 27.) adják át a díszpolgári címet és a Pro Urbe díjat azoknak a jelölteknek, akikről márciusi ülésén szavazott a képviselő-testület.

A Szent György-nap keretében idén is megrendezik a MUN-DUS borfesztivált. Péntektől (április 26.) vasárnapig (április 28.) borkóstolót tartanak, a Szent György Lovagrend Szlovákiai Lovagrendje lovaggá üti a borlovagokat, és neves hazai és magyarországi művészek szórakoztatják a közönséget. A népdal és a néptánc kedvelőit csallóközi, és más tájakról érkező művészek szórakoztatják. Az ünnepségre meghívják Dunaszerdahely testvértelepüléseinek képviselőit is.

Read More

Post Comment