Search by category:
Egyéb kategória

Ha Ön is kapott ilyen SMS-t, ne reagáljon rá!

Ha Ön is kapott ilyen SMS-t, ne reagáljon rá!
Csóka Zsófi
2022. 04. 10., v – 12:54

2022. április 10., vasárnap – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

Már első ránézésre is gyanús az SMS, mivel a feladójának a telefonszáma helyett egy bonyolult e-mail címet lát a címzett.

A rendőrség a Facebook-oldalán figyelmeztet, hogy csalókról van szó.

Több ezer ember kapott hasonló SMS-t az elmúlt napokban, akik közül a naivabbak esetleg meg is lettek vezetve.

„Szia! Kiválasztottunk rész- vagy teljes munkaidőre. A napi fizetésed 200-500 euró. A munka nagyon könnyű, bárhonnan és bármikor végezheted. Ha elfogadod az ajánlatot, megtalálsz a WhatsAppon: 33758403808” – szól az SMS. Csakhogy egy komoly munkaadó biztosan nem ilyen módon keres alkalmazottat.

A rendőrség figyelmeztet: ne legyen illúzióink arról, hogy egy olyan munkára választottak ki minket, amelyre nem is jelentkeztünk.

Az SMS-ek között azonban megfigyelhetőek bizonyos eltérések is. Egyeseknél az ígért pénzösszeg nagyobb, más esetekben pedig angolul íródott. A szlovák és cseh nyelven írt szövegek is nehézkesen megfogalmazottak, mintha nem beszélne az írója az adott nyelven. Ebből arra következtethetünk, hogy nem helyi csalókról van szó.

Abban az esetben, ha hozzáadja WhatsApp-os kontaktjai közé a számot, nem ír vissza a furcsa szám, úgyhogy egyelőre az ismeretlen, hogy hogyan akarják megvezetni az embereket. Lehetséges azonban, hogy gyanús linkeket küldenek majd, amiken keresztül lenyomozhatják a bankkártyája adatait, vagy az internetbanking belépési kódjait.

(refresher.sk)

Bevezető

Az SMS-ben csábító állást ajánlanak, ahol akár napi 500 eurót is kereshetünk.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment