Search by category:
Egyéb kategória

Magyarország reagált Kollár Szlovákia „felparcellázásáról” szóló kijelentésére

Magyarország reagált Kollár Szlovákia „felparcellázásáról” szóló kijelentésére
Hegedűs Norbert
2022. 04. 11., h – 14:26

2022. április 11., hétfő – 14:30
Friss ikon
Off

Törzs

„A Szlovák Nemzeti Tanács elnöke valószínűleg elnézte a naptárat, tisztelettel felhívjuk Boris Kollar figyelmét arra, hogy a XXI. században élünk. Az elmúlt évtizedben mi nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy Magyarország és Szlovákia együttműködése folyamatosan fejlődjön, azzal mindkét ország jól járjon. Szép eredményeket értünk el együtt, és készen állunk arra, hogy kapcsolatainkat tovább építsük az Európai Unió keretein belül, melynek már régóta mindketten tagjai vagyunk” – írta Menczer a közösségi hálón.

Kollár a Markíza televízió vasárnapi közéleti műsorában arról beszélt: tart tőle, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Orbánnal közösen rövidesen „felparcellázzák” Szlovákiát. „A magyarok Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak. Ez nem tréfadolog” – fogalmazott a parlament elnöke, hozzátéve: az orosz agresszió aláásta a nemzetközi rendszert, amely Szlovákia szuverenitását is garantálja. Kollár szerint Orbán ezzel később visszaélhet Szlovákia kárára.  

Kollár attól tart, hogy Orbán és Putyin hamarosan feldarabolja Szlovákiát is

Pozsony |

Vlagyimir Putyin orosz és Orbán Viktor magyar miniszterelnök hamarosan feldarabolhatja Szlovákiát is – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a Markíza Na telo című műsorában vasárnap.

Bevezető

Magyarország a magyar-szlovák kölcsönös együttműködés elmélyítésében érdekelt – reagált hétfőn Boris Kollár (Sme rodina) szlovák házelnök korábbi kijelentéseire Menczer Tamás magyar külügyi államtitkár.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment