Search by category:
Egyéb kategória

A németeknél és az északi országokban a legdrágább az üzemanyag

A németeknél és az északi országokban a legdrágább az üzemanyag
Sudár Éva
2022. 04. 11., h – 14:18

2022. április 11., hétfő – 16:35
Friss ikon
Off

Törzs

A benzin és a dízel drágább a német töltőállomásokon, mint Németország legtöbb közvetlen szomszédjánál – amint arról a Destatis az Európai Bizottság és a Szövetségi Kartellhivatal üzemanyagpiaci átláthatósági osztálya (MTS-K) adatai alapján beszámolt.  

A Destatis adatai szerint az EU-ban Magyarországon és Máltán a legalacsonyabbak az üzemanyagárak. A szuperbenzin Magyarországon a legolcsóbb, 1,30 euró literenként, Máltán pedig a második legolcsóbb, 1,34 euró. A dízel viszont fordítva, Máltán olcsóbb, 1,21 euró, míg Magyarországon 1,42 euró, az EU-ban a második legolcsóbb. 

A szuperbenzin Finnországban a legdrágább, 2,15 euró literenként, a dízel pedig Svédországban, 2,44 euró literenként. 

Magyarországon szerdán a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal fog csökkenni, a benzin beszerzési ára a hét közepén nem változik. A 480 forintos hatósági ársapka nélkül szerdától az alábbi átlagáron tankolhatnánk: 95-ös benzin: 576 forint, gázolaj: 641 forint/liter.

Leírás

Grafika: Sudár Éva

Bevezető

Néhány kivétellel Németországban a legmagasabbak az üzemanyagárak Európában a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése szerint. Az üzemanyag a magyar és a máltai kutakon a legolcsóbb.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Új Szó Nálunk

Read More

Post Comment