Search by category:
Egyéb kategória

Mennyit keresnek az ukránok Szlovákiában?

Mennyit keresnek az ukránok Szlovákiában?
Balaskó Réka
2022. 04. 11., h – 14:16

2022. április 11., hétfő – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

Krabáč a munkabéreket feldolgozó rendszerből készített elemzése nyomán közölte, hogy az ukrajnai dolgozók átlagéletkora 38,8 év volt, ami 5,6 évvel kevesebb, mint a szlovákiai állampolgárságú alkalmazottaké.

Hozzátette, hogy az iskolai végzettséget tekintve három ukrán férfi közül majdnem kettőnek van érettségije, 24 százalékuk pedig egyetemi diplomával rendelkezik. Más volt a helyzet az ukrán nők esetében, akiknek 41 százaléka középfokú, 48 százaléka pedig felsőfokú végzettséggel dolgozik.

Az elemzés szerint továbbá minden harmadik ukrán munkás az ipari termelésben, minden negyedik pedig a szállítás és raktározás területén dolgozott. 2021-ben továbbá minden ötödik ukrán munkavállalót teherautó- és kamionsofőrként, minden tizediket pedig szerelőként alkalmaztak a gépiparban.

A nők elsősorban a gépipari, elektromos és egyéb feldolgozóipari állásokat töltötték be, ezután a leggyakrabban általános orvosokként és egészségügyi szakemberekként dolgoztak.

Milyen különbséget vett észre az Ukrajnából származó munkavállalók és a szlovák állampolgárok fizetéseiben? Válasz a galériában!

Mennyit keresnek az ukránok Szlovákiában?
2022. 04. 11., h – 14:21
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska, tasr, shutterstock

Bevezető

Az ukránok segítik a szlovákiai munkapiacot – közölte a 2021-es adatokat feldolgozó elemzésében Jozef Krabáč, a Trexima cégtől.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment