Search by category:
Egyéb kategória

FIGYELEM! Csalókra figyelmeztet az Általános Egészségbiztosító

FIGYELEM! Csalókra figyelmeztet az Általános Egészségbiztosító
Rajczi Adrienn
2022. 04. 14., cs – 15:31

2022. április 14., csütörtök – 15:50
Friss ikon
Off

Törzs

„A legtöbb biztosítottat telefonon, a közösségi oldalakon, vagy e-mailben keresik meg, arra hivatkozva, hogy ha azonnal nem biztosítják újra magukat, nem lesznek jogosultak az egészségügyi ellátásra” – mondta Eva Peterová, az állami egészségbiztosító kommunikációs osztályvezetője.

Elmondása szerint az állami biztosító sosem tesz ilyen kijelentéseket. „Az egészségbiztosító megválasztásának szabad döntésnek kell lennie, és a biztosító nem helyezi nyomás alá, hamis és félrevezető információkkal nem befolyásolja az ügyfeleket. Az ilyen esetek megnehezíthetik az egészségügyi ellátást” – magyarázta. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen akciók, különösen az időseknél és betegeknél, szükségtelenül pánikot és félelmet keltenek, ami kiváltó oka lehet egészségi állapotuk romlásának.

Eva Peter szerint az Általános Egészségbiztosító már jogi lépéseket tett a tisztességtelen viszontbiztosítást folytatókkal szemben, és kezeskedik, hogy az egészségbiztosító megbízható partner marad az ügyfelek számára. „Az eddigiek alapján készek vagyunk a jó hírnév megőrzése, és biztosítottaink érdekében bírósági eljárás keretében további intézkedéseket tenni” – tette hozzá a TASR-nek.

(TASR, raj)

Bevezető

Az Általános Egészségbiztosító (VšZP) viszontbiztosítási csalásokra és tisztességtelen visszaélésekre hívja fel a figyelmet, egyúttal éberségre inti a lakosságot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment