Search by category:
Egyéb kategória

Mi a legfontosabb, ha okostelefont veszünk?

Mi a legfontosabb, ha okostelefont veszünk?
Mészáros Richárd
2022. 04. 14., cs – 14:21

2022. április 14., csütörtök – 14:15
Friss ikon
Off

Törzs

Néhány héttel ezelőtt a FonTech. sk megkísérelte a lehetetlent, és úgy döntött, hogy a közösségi oldalak segítségével elemzi, milyen elvárásai vannak a szlovákiaiaknak az ideális mobiltelefonnal szemben. Az ideális készülék keresése azzal a kérdéssel kezdődött, hogy pontosan mi a legfontosabb paraméter a szlovákiaiak számára, és az eredmény valószínűleg meglepő lesz.

Úgy tűnik, hogy a piacunk árérzékenységére vonatkozó állítások csak mítoszok. Legalábbis az eredményekből erre lehet következtetni. A válaszadók mindössze 17%-a jelölte meg az árat a legfontosabb paraméterként. A leggyakoribb választási szempont a kamera minősége (32%), majd az akkumulátor üzemideje (28%) volt, ezt követte az „erős processzor” (23%), és csak ez után jött az ár az elvárások sorrendjében.

A mobiltelefonunkkal ma már számos olyan tevékenységet végzünk, aminél elengedhetetlen a megfelelő biztonság, de ez az igény szempont a magánélet és a mobilon tárolt információk védelme miatt is. Nem mindegy tehát, milyen biztonsági rendszer van a készüléken. Mivel naponta több százszor feloldjuk a mobiltelefonunkat, a válaszadók csupán 5%- a tartja kényelmesnek, hogy rendszeresen legalább egy 4 számjegyű PIN-kódot üssön be. Az arcfeloldás és az ujjlenyomat-feloldás közötti csatát azonban elég egyértelműen (56%) a hüvelykujjunk nyerte. Nehéz megmondani, hogy miért „csak” 37%-unk részesíti előnyben az arcszkennelést. Lehet, hogy a világjárvány és például a tömegközlekedési eszközökön még mindig kötelező maszk viselése befolyásolta ezeket az adatokat?

Tárhely szempontjából a válaszadók 54 százaléka jelölte meg, hogy számára elegendő a 128 GB, egyötödünknek 256 GB-ra van szüksége, de az abszolút alapszintű 64 GB csak az ügyfelek 18%-ának elegendő.

Bevezető

Manapság szinte mindenkinek szüksége van egy okostelefonra a zsebében vagy a táskájában. De melyik márkát és modellt válasszuk? A Fontech informatikai portál megpróbálta kideríteni, milyen szempontok alapján választunk okostelefont. Sok tévhit megdőlni látszik…

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment