Search by category:
Egyéb kategória

FONTOS! Mielőbb telepítse a Chrome frissítését!

FONTOS! Mielőbb telepítse a Chrome frissítését!
Mészáros Richárd
2022. 04. 14., cs – 14:24

2022. április 14., csütörtök – 14:30
Friss ikon
Off

Törzs

Rövid időn belül már a második vészfrissítést adta ki a Google a Chrome böngészőhöz. Legutóbb március 28-án tettek közzé egy soron kívüli csomagot, most pedig egy újabb készült, amit a cég közlése szerint mind a 3,2 milliárd felhasználónak telepítenie kell.

Jó hír, hogy a Google szerint a felfedezett biztonsági rést egyelőre nem használták ki a hackerek, így a telepítéssel el is zárjuk ennek lehetőségét. A helyzet súlyosságát azonban jól mutatja, hogy a frissítés csupán ennek az egyetlen hibának a javítására koncentrál.

Ahogy az az ilyen súlyos hibáknál lenni szokott, a Google semmilyen technikai részletet nem árult el a sebezhetőségről. A Center for Internet Security szerint azonban a támadóknak elég csupán egy kártékony kódot tartalmazó weboldalra irányítaniuk a felhasználót, hogy az általuk írt programot aztán futtatni tudják az áldozat számítógépén.

A frissítést a szokásos módon lehet elérni: a Súgó menüben meg kell keresni az A Google Chrome névjegye menüpontot, majd megnézni, hogy a gépen a 100.0.4896.75-ös verziószámú szoftver van-e. Ha igen, akkor a frissítést már telepítette is a rendszer, ha nem, akkor pedig letölti, majd a letöltés végén újra kell indítani a számítógépünket.

A javítás a windowsos számítógépekre, valamint Macekre, illetve a Linuxot futtató számítógépekre elérhető Chrome böngészőhöz érkezik.

Mivel a hiba a Chrome böngésző motorját érinti, a Microsoft szerint az Edge böngésző is sebezhető. Ott a 100.0.1185.36-os verziószámú szoftvernek kell futnia a gépen ahhoz, hogy ne legyenek veszélyben a felhasználók.

(hvg.hu)

Bevezető

A Google egy újabb súlyos sebezhetőséget talált a Chrome böngésző motorjában, így a Microsoft is kiadott egy javítást az Edge böngészőhöz.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment