Search by category:
Egyéb kategória

Elrajtolt Kassán a szlovák kerékpáros-körverseny

Elrajtolt Kassán a szlovák kerékpáros-körverseny

Orosky Tamás

2023. 09. 12., k – 18:25

Kedd este a hivatalos csapatbemutatókkal elkezdődött a szlovák kerékpáros-körverseny 67. évfolyama.

Maga a viadal szerdán (10.15) egy kassai környéki szakasszal indul. A keleti nagyváros zsinórban harmadszor is fontos állomása a versenynek. A rajt és a cél is a Fő téren lesz, ahova a mezőny Tőketerebestől délre fordul majd vissza. A további etapok már klasszikusnak mondható útvonalon haladnak: csütörtökön Eperjesről Poprádra vezet a Tátrában kanyargó szakasz, pénteken Rózsahegyről Turócszentmártonra, szombaton Privigyéről Nyitrára teker majd a mezőny. Az 5. szakasszal vasárnap záruló körversenyen Galgóc és Puhó között lehet majd szurkolni a bringásoknak.

A 18 hegyi és a 14 gyorsasági részhajrát magában ölelő körön 821 kilométert tekernek le a kerekesek – akik között nem lesz ott a búcsúzó Peter Sagan, de a 21 csapatból négy még így is a legmagasabb, Pro-Team besorolással rendelkezik: a QuickStep, a Jumbo-Visma, a Groupama-FDJ és az Asztana. A legnagyobb név a Touron három szakaszgyőzelmet jegyző francia Thibaut Pinot, aki utolsó évadát teljesíti a profi mezőnyben. Indul a címvédő cseh Josef Černý is, a szlovákok közül Mtúš Štočektől várható a legjobb eredmény.

A verseny mellett ezúttal is számos kísérőprogrammal, ajándéktárgyakkal, koncertekkel várják az érdeklődőket az egyes résztvevő városokban. Egy applikáción keresztüli regisztrációval bárki kipróbálhatja magát a versenyzésre kijelölt szakaszokon.

Read More

Post Comment