Search by category:
Egyéb kategória

Merašický: A KDH-ban nincs terítéken a vezetőváltás

Merašický: A KDH-ban nincs terítéken a vezetőváltás

Mészáros Richárd

2023. 09. 12., k – 18:43

A KDH-ban jelenleg egyáltalán nem téma a vezetőváltás, a mozgalom a rá váró nagy feladatra, vagyis a parlamenti választásra készül – jelentette ki Tomáš Merašický, a KDH alelnöke. Hozzátette, bízik a jó eredményben és az 5 százalékos bejutási küszöb átlépésében.

„Meggyőződésem, hogy bejutunk a parlamentbe, a növekvő támogatottságunk is ezt támasztja alá. Egyáltalán nincs terítéken a vezetőcsere” – szögezte le Merašický.

A választást Milan Majerský pártelnök és az egész csapat első nagy megmérettetésének nevezte. Meggyőződése, hogy bejutnak a törvényhozásba. „Bízom a jó eredményben, hogy méltóképpen képviselhessük a konzervatív és kereszténydemokrata választókat” – tette hozzá. Azt is hozzáfűzte, a KDH-ban elegendő szakértő van, akik lefedik a különféle szakterületeket.

A lehetséges választási kudarcra és ebben az eseten a KDH vezetésének további sorsára vonatkozó kérdésre azt válaszolta, meg kell várni a választást, de most egyáltalán nem téma a vezetőcsere. Az előző két választási kudarc kapcsán hozzátette, az aktuális pártvezetés mindkétszer vállalta a politikai következményeket.

Read More

Post Comment