Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Nagypéntek arra emlékeztet, hogy ne ítélkezzünk

Čaputová: Nagypéntek arra emlékeztet, hogy ne ítélkezzünk
Hegedűs Norbert
2022. 04. 15., p – 15:19

2022. április 15., péntek – 15:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az ünnep arra is emlékeztet, hogy ne engedjünk annak a kísértésnek, hogy a körülöttünk zajló eseményeket előítéletekkel telve, leegyszerűsítően, általánosítva vagy a kollektív bűnösség prizmáján át nézzük.

„A nagypéntek Jézus Krisztus szenvedéstörténetével van összekapcsolva.“ – írta a köztársasági elnök, aki szerint a történetben vallási hovatartozástól függetlenül párhuzamokat fedezhetünk fel a jelenlegi életünkkel.

Čaputová szavai szerint Jézus nem saját magáért, hanem másokért szenvedett, és ezt a képességet elhozta az emberek életébe is.

„Annak a képességét, hogy együttérezzünk másokkal, vegyük észre a szenvedésüket mint a sajátunkat, velük együtt éljük át a veszteségeiket, segítsünk nekik, feláldozzuk magunkat értük.“ – tette hozzá.

Az államfő hiszi, hogy mindenki képes az együttérzésre.

„Lehet, hogy valkiben nem vált ki együttérzést egy számszerű adat arról, hogy hányan menekültek el Ukrajnából, de biztosan együttérző lesz az egyes emberi sorsokat látva.“

Bevezető

Nagypéntek ünnepe arra emlékeztet, hogy ne hozzunk felületes, sértő vagy akár gyűlölettel teli ítéleteket – írta Zuzana Čaputová köztársasági elnök a közösségi hálón.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment