Search by category:
Egyéb kategória

Ferenc pápa: a világ Káin útját választotta

Ferenc pápa: a világ Káin útját választotta
Hegedűs Norbert
2022. 04. 15., p – 19:34

2022. április 15., péntek – 19:47
Friss ikon
Off

Törzs

„Ebben a pillanatban, Európában, ez a háború nagyon közelről érint minket. De nézzünk egy kicsit messzebbre. A világ háborúban áll, gondoljunk Szíriára, Jemenre, a haza nélküli, üldözött rohingjákra. Mindenhol háború van” – jelentette ki a katolikus egyházfő a beszélgetésben, megjegyezve, hogy a világ Káin útját választotta a testvérgyilkossággal.

Nehezményezte, hogy a világ többet költ fegyverekre, mint oktatásra. „Itt is a Káin-motívumot látjuk. Olyan ördögi sablon szerint élünk, amely alapján az emberek hatalomvágyból és biztonsági megfontolásokból gyilkolják egymást. Megértem a fegyvereket vásárló kormányokat, de felmenteni nem tudom őket. A sok háborúra gondolok, amelyek messze tőlünk zajlanak. Elfelejtettük a béke nyelvét” – emelte ki a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa egyben hittestvéreknek nevezte az ortodox püspököket, akik „ezekben a fájdalmas időkben” szintén a húsvéti ünnepre készülnek.

A katolikus egyházfő beszélt arról is, hogy a háborúkban mindig a leggyengébbek szenvednek a legtöbbet. „A menekülteket csoportokra osztjuk: vannak első és másodosztályúak, bőrszín szerint, vagy az alapján, hogy fejlett vagy nem fejlett országokból érkeznek. Rasszisták vagyunk. És ez nincs rendjén” – sérelmezte Ferenc pápa, és felhívta a figyelmet arra, hogy Jézus is menekült volt, aki gyermekként szüleivel Egyiptomban volt kénytelen menedéket keresni.

Bevezető

Ferenc pápa a RAI 1 olasz televíziónak adott nagypénteki interjújában arról beszélt, hogy a világ jelenleg részleteiben él meg egy világháborút, és ismételten elítélte az ukrajnai háborút.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment