Search by category:
Egyéb kategória

A Google Maps-en már bárki megnézheti, hol vannak az orosz katonai objektumok!

A Google Maps-en már bárki megnézheti, hol vannak az orosz katonai objektumok!
Balaskó Réka
2022. 04. 19., k – 11:21

2022. április 19., kedd – 12:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Google Maps eltávolította az orosz katonai létesítmények és infrastruktúra kitakarását a térképeiről. Ez azt jelenti, hogy az oldal látogatói mától megtekinthetik azokat a műholdképeket, amelyeken az orosz hadsereg katonai bázisainak, kilövőpontjainak, tengeri kikötőinek és parancsnoki központjainak pontos alakja és elhelyezkedése látható.

A The Moscow Times független orosz lap szerint, minderről az ukrán hadsereg számolt be:

⚡️GOOGLE MAPS ВІДКРИВ ДОСТУП ДО ВІЙСЬКОВИХ ТА СТРАТЕГІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ РОСІЇ.Тепер кожен може побачити різноманітні російські пускові установки, шахти міжконтинентальних балістичних ракет, командні пункти та секретні полігони з роздільною здатністю близько до 0,5 метра на піксель. pic.twitter.com/i75wR8Efwo— Armed Forces 🇺🇦 (@ArmedForcesUkr) April 18, 2022

Azok a műholdképek, amelyeket a Google Maps nyilvánosságra hozott, általában homályosítva láthatók, mivel titkosított az állapotuk, de nem ez a Google első politikailag motivált lépése, ugyanis korábban platformjairól letiltotta az orosz reklámokat is.

(refresher, moscow times)

Bevezető

Már bárki meglesheti, hol van orosz tengeralattjáró-bázis vagy repülőgép- hordozó, és minderről az ukrán hadsereg figyelmeztetett a Twitter-oldalán.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment