Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Tüntetés a magyarellenes hangulatkeltés ellen

GALÉRIA: Tüntetés a magyarellenes hangulatkeltés ellen
Bugár Anna
2022. 04. 19., k – 16:34

2022. április 19., kedd – 17:17
Friss ikon
Off

Törzs

A demonstrációt Németh magánemberként hirdette meg, hangsúlyozta a magyarellenes hangulatkeltés ellen minden esetben fel kell szólalni. Legutóbb Boris Kollár, a parlament elnöke egy vitaműsorban azt mondta Orbán Viktor Vlagyimir Putyin orosz elnök segítségével felparcellázhatja Szlovákiát. A házelnök kijelentéseire azóta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is reagált, aki emlékeztette szlovák kollégáját a jó kétoldali kapcsolatok tiszteletben tartására.

A parlament épülete előtt a szemerkélő esőben csupán maréknyi ember gyűlt össze. Elsőként az esemény szervezője mondott beszédet, melyben elutasította, hogy a szlovákiai magyarokat eszközként használva igyekezzenek elterelni az emberek figyelmét a valódi bel- és geopolitikai, illetve gazdasági problémákról.

Ezt követően Samu István tolmácsolta Gyimesi György parlamenti képviselő üzenetét, aki külföldi útra hivatkozva nem tudott részt venni az eseményen. „Ilyen mélyre ugyanis még Ján Slota vagy Vladimír Mečiar sem merészkedett. Nekünk pedig azt kell mondanunk, hogy állj, Boris! Túllőttél a célon, amiért bocsánatot kell kérned a magyaroktól” – üzente Gyimesi.

Zárásként egy levelet kézbesítettek Kollárnak, melyben figyelmeztetnek: riogatás helyett inkább azokat a problémákat kellene orvosolni, amelyek évtizedek óta sújtják a Szlovákiában élő magyarokat.

Bár a Szövetség korábban tiltakozott Kollár riogatása ellen, a tüntetésen nem voltak jelen a párt politikusai.  A házelnököt megkerestük az üggyel kapcsolatban, egyelőre azonban nem érkezett válasz.

GALÉRIA: Tüntetés a magyarellenes hangulatkeltés ellen
2022. 04. 19., k – 17:15
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Bevezető
Pozsony |

„Tiltakozunk az ellen, hogy biztonsági kockázatként legyünk beállítva és bármikor, amikor Szlovákia gazdasági vagy egyéb nehézségekkel szembesül, a politikusok a magyar kártyát húzzák elő” – jelentette ki Németh Titusz a pozsonyi parlament épülete előtt megrendezett tüntetésen.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment