Search by category:
Egyéb kategória

További drágulás várható a lakáspiacon

További drágulás várható a lakáspiacon
Molnár Iván
2022. 04. 19., k – 16:37

2022. április 19., kedd – 20:50
Friss ikon
Off

Törzs

Bár az ukrajnai háború kitörése (február 24.) utáni első hetekben érezhető volt a vevők tétovázása, az adatok szerint néhány hét elteltével visszaállt a válság előtti helyzet. Az ingatlanárak továbbra is emelkednek, a négyzetméterenkénti átlagár Pozsonyban jelenleg 3699 euró.

„A silány kínálat az egyik fő oka az áremelkedésnek. Az inflációval együtt ez arra ösztönöz, hogy minél hamarabb lakást vásároljunk, mert az árak havonta emelkednek”

– mondta Filip Žoldák, a Herrys ingatlanpiaci elemzője.

Az alacsony lakáskínálat részben azzal magyarázható, hogy több fejlesztő felfüggesztette projektjei értékesítését. „Az ingatlanárak az elkövetkező időszakban nem csökkennek, épp ellenkezőleg, további drágulás várható, egyelőre ugyanis nem látunk olyan okot, amely miatt az árak növekedése megállhatna” – figyelmeztet Žoldák. (TASR, mi)

Bevezető
Pozsony |

Az ingatlanárak látványos megugrása ellenére a lakások iránti kereslet Pozsonyban továbbra is jóval nagyobb, mint a kínálat – derül ki a pozsonyi Herrys ingatlanügynökség felméréséből, amely szerint az elmúlt időszakban egyharmaddal több lakást adtak el, mint amennyit felvettek a kínálatba.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment