Search by category:
Egyéb kategória

Közeleg a nyári szezon: még mindig hatalmas az érdeklődés az úti okmányok iránt

Közeleg a nyári szezon: még mindig hatalmas az érdeklődés az úti okmányok iránt
Mészáros Richárd
2022. 04. 24., v – 11:20

2022. április 24., vasárnap – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta, a kérelmek jelenlegi számát a hatóságok a közelgő nyári szezonnak tulajdonítják – ugyanez volt a helyzet a világjárvány előtti időszakban is –, továbbá kiemelte, az intézkedések feloldása is hozzájárult az utazási lehetőségek bővüléséhez.

„Az ukrajnai konfliktus kirobbanását követő napokban tapasztalt hatalmas számú okmánykiadási kérelemhez képest jelenleg kisebb rohamot tapasztalunk, de a közelgő nyári időszak miatt továbbra is fokozott érdeklődést regisztrálunk az okmányok normál vagy gyorsított határidőn belüli kiállítása iránt” – közölte a szóvivő.

A rendőrséghez az előző héten mintegy 15 ezer kérelem érkezett 30 napon belüli kiadásra, közel kétezer gyorsított kiadásra két munkanapon belül, és nagyjából ezer kérelem 10 munkanapon belüli gyorsított kiadásra.

Bárdyová szerint a rendőrségnél különösen a regionális és a járási városokban tapasztalják a kérelmek fokozott beáramlását. A dokumentumok kiadásának határidejét betartják, az illetékes hivatal munkatársai továbbra is éjjel-nappal dolgoznak, még hétvégén is zajlik a munka.

Az útlevelekkel kapcsolatos ügyintézés a szokásos módon, az okmányirodákban történik, ahol egy hívási rendszer működik, amely meghatározza a kérelmezők feldolgozási sorrendjét.

„Egy másik lehetőség az előzetes foglalás egy adott időpontra az univerzális foglalási rendszeren keresztül, ami úgy van kialakítva, hogy a kérelmezőnek lehetősége nyíljon a lakóhelyétől 50 kilométeren belül található munkahelyén is foglalni” – tette hozzá Bárdyová.

(TASR)

Bevezető
Pozsony |

A rendőrség közleménye szerint annak ellenére, hogy továbbra is magas az érdeklődés, nem látnak olyan nagymértékű megugrást, mint az ukrajnai háború kitörése után.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment