Search by category:
Egyéb kategória

Marek Para szabadlábon védekezhet

Marek Para szabadlábon védekezhet
Mészáros Richárd
2022. 04. 24., v – 07:58

2022. április 24., vasárnap – 07:55
Friss ikon
Off

Törzs

„Helyénvalónak és jogszerűnek tartom a bírói döntést az előzetes letartóztatásról” – jelentette ki Michal Mandzák, Para jogi képviselője. Mint mondta, az ügyben érintett összes fontos tanút kihallgatták már.

Para a bírói döntést követően kijelentette, célzottnak tekinti az ellene felhozott vádakat, amely hátterében – állítása szerint – egy közte és egy másik személy közti ellentét húzódik.

Az ügyész panaszt nyújtott be a Speciális Büntetőbíróság vasárnapi ítélete ellen, ezért a végső ítéletet a Legfelsőbb Bíróság mondja ki majd május másodikán.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze április 22-én, pénteken indítványozta Para előzetes letartóztatásba helyezését. Ezt akkor alkalmazzák, ha fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított, ha szabadlábon marad, befolyásolhatja a tanúkat, a szakértőket vagy az ügy többi gyanúsítottját.

Parát április 20-án, szerdán vette őrizetbe a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA). Az ügyvédet bűnszövetkezet létrehozásával, szervezésével és támogatásával gyanúsítják.

Bevezető
Bazin |

Marek Para ügyvéd nem kerül vizsgálati fogságba – döntött erről a bazini Speciális Büntetőbíróság bírója, Miroslav Mazúch vasárnap. Az ítélet nem jogerős, az ügyben a Legfelsőbb Bíróság dönt majd.

Címkék

Település / hely
Bazin

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment