Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a szerdai Új Szó?

Miről ír a szerdai Új Szó?
Mészáros Richárd
2022. 04. 26., k – 19:03

2022. április 26., kedd – 19:15
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet:

Robert Fico (Smer) parlamenti képviselő tegnap részt vett ugyan a rendőrség kihallgatásán, az ellene felhozott vádakat illetően azonban nem tett vallomást. 
A fasiszta szimbolika használatáért jogerősen elítélt, ezért parlamenti mandátumától megfosztott Marian Kotleba (ĽSNS) tegnap megpróbált bejutni a törvényhozás épületébe. Ő ugyanis nem ismeri el, hogy már nem képviselő. Kotleba ugyan nem jutott be, de az ülés nélküle is elkezdődött. A bírósági reformon és az építési törvényen túl, terítéken van a Csemadok állami támogatása is.
Szlovákiában idén márciusban 614 személy hunyt el a koronavírus miatt – derült ki a Statisztikai Hivatal (ŠÚ SR) legújabb közleményéből. A fertőzés a negyedik leggyakoribb halálozási ok volt az előző hónapban.
A koalíció egyelőre nem tudott megegyezni arról a javaslatról, amelynek segítségével részletesebben is módosítanák az álhírportálok blokkolásával kapcsolatos jogszabályt, ezt több képviselő is megerősítette lapunknak.
A Szlovák Innovációs és Energiaügynökség (SIEA) elindítja a Zöld háztartások projekt harmadik fordulóját. Május elejétől újra lehet majd pályázni a megújuló energiaforrások felhasználását szolgáló berendezések támogatására.
A korábbi várakozásokkal ellentétben a szlovákiai ingatlanárak növekedése nem állt le, még fel is gyorsult a drágulás üteme, ami az elemzők szerint a továbbra is kedvező feltételekkel elérhető jelzáloghitelekkel magyarázható. Minek kellene történnie, hogy az ingatlanárak meginduljanak a lejtőn?

Régió:

Čaputová Kassán tölti munkahetét.
Határon túli kapcsolatok és „komáromiság”.
„Lassan értem, mint a téli vajkörte” – Fehér Sándor: „Akkor vagyok a legelégedettebb, amikor értelmét látom a munkának, van gyakorlati haszna”.
A közösséget és az infrastruktúrát is fejlesztik Nyékvárkonyban.

Kultúra:

Koncertfellépései mellett SoňČervená mezzoszoprán a hatodik könyvét írja, és 96 évesen is utazik, élvezi az életet.
Szlovákia és Magyarország is részt vesz egy-egy hallgatói, illetve vizsgafilmmel a cannes-i fesztiválon.
Újragondolta és ismét rögzítette régebbi dalait a vásárúti Klinika zenekar. 

Sport:

Interjú Százvai Ádámmal, a bajnok komáromi röplabdacsapat játékosával.
Mit kell tudni Fabio Quartararóról?
Légiósok az európai focipályákon.

Bevezető

A szerdai lapunk tartalmából:

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment