Search by category:
Egyéb kategória

Gyógyteákra, vitaminokra is szükségük van az ukrán menekülteknek

Gyógyteákra, vitaminokra is szükségük van az ukrán menekülteknek
Száz Ildikó
2022. 04. 27., sze – 08:01

2022. április 27., szerda – 08:57
Friss ikon
Off

Törzs

Az adományok egy részét az ideiglenesen Vágsellyén tartózkodó családok kapták meg, a többit az ukrán testvérvárosukba, Mohyliv Podilskyjbe szállították. Koller Erika, a városi hivatal szóvivője arról tájékoztatott, ismét megnyitják a gyűjtőhelyet, ahol hétfőn, szerdán és pénteken 14 és 17 óra között fogadják a lakosok adományait. „Elsősorban tisztálkodó szerekre, samponra, tusfürdőre, szappanra, fogkrémre, mosóporra van szükségük az ukrán menekülteknek. Továbbra is gyűjtünk tartós élelmiszert, babatápot, kásaféléket, és nagy segítséget jelentene, ha különféle teákat is hoznának az adományozók. Torokfájásra pasztillákat, megfázás elleni gyógyteákat is szívesen fogadunk” – tájékoztatott Koller Erika. A testvérvárosból az adományokat szállító autóbusszal érkezett néhány ukrán család, elsősorban fiatal édesanyák a gyermekeikkel. Az ukrán Mohiliv Podilskyjben is több száz, a háborús övezetből menekülőről gondoskodik az önkormányzat. Jozef Belický, Vágsellye polgármestere folyamatosan kapcsolatban áll az ukrán testvérváros vezetésével.
Amikor Koller Erikával ellátogattunk az egyik vágsellyei önkormányzat által működtetett szükségszállásra, az ott élők baba előkéket, nadrágszíjat, mosogatáshoz és takarításhoz szükséges tisztítószereket, szivacsokat és rongyokat is kértek az adományozóktól. Ezekkel is segíthetik a kisebb-nagyobb gyerekekkel érkező édesanyákat, hogy az ideiglenes szálláson komfortosabban érezzék magukat.
A kisebb gyerekek labdára, különféle kültéri játékokra vágynak, a nagyobbacskák rollerre, kerékpárra pattannának, hogy a távolabb lévő szállásról is bejussanak a városba.

Bevezető
Vágsellye |

Március elején nyitották meg az adománygyűjtő központot a Vágvecse városrészben lévő művelődési ház hátsó raktárhelyiségeiben. Az első hetekben minden munkanapon gyűjtötték az adományokat, most heti három alkalommal fogadják a lakosokat.

Címkék

Település / hely
Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment