Search by category:
Egyéb kategória

Tovább romlik a járványhelyzet a Dunaszerdahelyi járásban

Tovább romlik a járványhelyzet a Dunaszerdahelyi járásban
Kiss Bartalos Éva
2022. 02. 01., k – 21:28

2022. február 2., szerda – 11:08
Friss ikon
Off

Törzs

Az év elejétől folyamatosan romlik a járványhelyzet a Dunaszerdahelyi járásban. Vörös Terézia a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztályának vezetője lapunknak elmondta, hogy a járásban elvégzett PCR-tesztek 46,7 százaléka mutatott pozitív eredményt. Jelenleg tizenhat Covid-fertőzött betegek ápolnak a dunaszerdahelyi kórház 35 ágyas osztályán. Jana Fedáková a kórházat üzemeltető Svet Zdravia hálózat szóvivője közölte, hogy a betegek közül egy páciens szorul gépi lélegeztetésre. Január végén 143 alapiskolai osztály, valamint két kisiskola diákjai kényszerültek karanténba a vírus megjelenése miatt. A legtöbb fertőzést azonban nem a gyerekek között, hanem a 35-44 éves korosztályban regisztrálják. A szakemberek már korábban felhívták a figyelmet az újrafertőződés veszélyeire, a járásban is több hasonló esetet regisztráltak. „Járásunkban elegendő a tesztelési kapacitás, abban az esetben, ha megnő a tesztelést ígénylő személyek száma a tesztállomások rugalmasan növelik a kapacitást. Egy újabb tesztpont nyitása nem a  járási hivatal hatáskörébe tartozik,  a tesztállomások számáról az  egészségügyi minisztérium dönt“ – tette hozzá Vörös Terézia. Naponta több tucat ember fordul meg a kórház előtti mintavételi helyen, gyakran feltorlódik a sor. Vörös Terézia megjegyezte, hogy néha ugyan sorakozni kell, de folyamatosa a tesztelés.

Egy olvasónk elmondta, hogy többen nem tartják be a behívó sms-ben megjelölt időpontot, így a jelzettnél akár fél órával korábban, vagy később állnak sorba. „Egyszerűbb lenne, ha mindenki akkorra érkezne, amikorra időpontot kapott” – jegyezte meg olvasónk. Korábban az oltópontokon fordultak elő hasonló helyzetek.

Bevezető
Dunaszerdahely |

A PCR-tesztek közel fele pozitív a Dunaszerdahelyi járásban, ahol továbbra is nő a Covid-fertőzöttek száma. Hétköznapokon néha feltorlódnak a tesztre várók a kórház bejáratánál lévő mintavételi helyen.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment