Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a szerdai Új Szó?

Miről ír a szerdai Új Szó?
Mészáros Richárd
2022. 02. 01., k – 19:06

2022. február 1., kedd – 19:23
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet:

Egyre nagyobb nyomás nehezedik az egészségügyi minisztériumra az egészségügyi dolgozók béremelése miatt. A nővéreket és a mentősöket képviselő szervezetek kedden a parlament egészségügyi bizottsága előtt mutatták be követeléseiket, az orvosszakszervezet vezetője pedig már a tömeges felmondás lehetőséget is belengette.
A feszült orosz–ukrán helyzetben a Szövetség MKP-platformja olyan bejegyzést osztott meg, amely szerint Magyarország nem érzi, hogy Oroszország veszélyeztetné. Magyarország kormánya azonban nem tett ilyen állásfoglalást. A platform szerint egy hiba történt, a félrevezető bejegyzést eltávolították. A Szövetség elnöke szerint a párton belül foglalkoznak az esettel.
A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 2020-ban elmarasztalta Szlovákiát egy, Beneš-dekrétumokat érintő ügyben, mely során az Állami Erdőgazdaság a dekrétumokra hivatkozva akarja elkobozni Bosits Miklós magánszemély tulajdonában lévő erdőt, amelyet apjától örökölt. A D4-es autópálya alatti telkek ügyében szintén több eljárás van folyamatban, a Szlovák Földalap ugyanis a dekrétumokra hivatkozva akarja bevégezni az érintett telkek elkobzását. Simon Attila történészt, a Fórum Kisebbségkutató Intézet vezetőjét a dekrétumok történelmi hátteréről, a múltbeli sérelmek feldolgozásáról, illetve a beneši törvények rendezésének lehetőségéről kérdeztük.

Régió:

Újabb könyvkuckót nyithatnak Nagykaposon
Szerdán nyit a szikvízüzem Szímőn
Mélyponton a fővárosi turizmus

Kultúra:

A New York-i Actors Awards online fesztivál zsűrije a legjobb színészpáros arany fokozatú díját Mácsai Pálnak és Alföldi Róbertnek ítélte az Imposztor című  kisfilmben nyújtott alakításukért. A film szabadon hozzáférhető a YouTube-on.
Rátóti Zoltánt kinevezték az SZFE rektorává.
Sci-fiben szerepel Laura Dern és Benedict Cumberbatch.

Sport:

Interjú Szilágyi Dorottyával, az év csapatának választott magyar női vízilabda-válogatott játékosával
F1: a plusz 38 kiló ellenére nem fognak lassulni az autók
Két szlovák koronavírusos az olimpiára készülő hokicsapatból

Bevezető

Szerdai lapunk tartalmából:

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment