Search by category:
Egyéb kategória

Két év pandémia után végre kirándulni menne? Sokkal drágább lesz a nyaralás is!

Két év pandémia után végre kirándulni menne? Sokkal drágább lesz a nyaralás is!
Balaskó Réka
2022. 04. 27., sze – 11:41

2022. április 27., szerda – 16:14
Friss ikon
Off

Törzs

A pandémiai második éve volt a vendéglátósok számára a legnehezebb. „Ha ezt lefordítjuk a látogatók érkezésére és a vendégéjszakák számában, akkor tavaly a belföldi látogatók és vendégéjszakák száma több mint 40 százalékkal, a nemzetközi látogatóké pedig 77 százalékkal csökkent” – közölte az Idegenforgalmi Szövetség (ZCR) elnöke, Marek Harbuľák.

Ezért már most készülnek arra, mivel csalogathatják központjaikba a hazai, szomszédos vagy távolabbi vendégeket. Jelenleg azonban bonyolítja a helyzetüket az ukrajnai háború. „Olyan ország vagyunk, ami a látogatók szempontjából egy háborús konfliktus közelében van” – mondta a Slovakia Travel elnöke, Václav Mika, hozzátéve, hogy például egy amerikai felmérés szerint az emberek 60 százaléka nem szívesen utazik egy ilyen államba. Szlovákia ebből a szempontból a negyedik helyen áll.

A másik nagy probléma, hogy az ukrán, orosz és fehérorosz vendégeket is elveszítik, akik Andrej Doležal közlekedési miniszter szerint a szlovákiai fürdők látogatóinak nagy részét alkották.

A legérezhetőbb aggodalmat azonban a jelenlegi drágulás okozza, ami természetesen a nyári kirándulások árát is jelentősen megemeli. Nincs varázspálcánk. Élelmiszert vásárolunk, amely drágult, olyan embereket foglalkoztatunk, akiknek a bére emelkedett, és még az energiaárakat sem tudjuk befolyásolni. Mindez természetesen a szolgáltatások végső árában is megmutatkozik” – mondta Marek Harbuľák, hozzátéve, hogy az áfa csökkentése minden érintettnek segítene.

Mennyivel lesz drágább a nyári kirándulás? Válasz a galériában!

Két év pandémia után végre kirándulni menne? Sokkal drágább lesz a nyaralás is!
2022. 04. 27., sze – 11:49
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska.sk

(pluska)

Bevezető

A jó hír az, hogy a kikapcsolódás már mindenféle járványügyi intézkedés nélkül történik, de a drágulás a hotelekben, éttermekben és minden más üdülőközpontban is jelentkezik. Ennyivel kerül majd többe!

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment