Search by category:
Egyéb kategória

Fordulat a Pčolinský-ügyben, Kollár vallani kezdett

Fordulat a Pčolinský-ügyben, Kollár vallani kezdett
Nagy Roland
2022. 04. 28., cs – 13:48

2022. április 28., csütörtök – 13:56
Friss ikon
Off

Törzs

A lapnak három, egymástól független forrás is megerősítette, hogy a hírhedt ügyvéd egy évnyi tagadás után végül vallomást tett a rendőrségnek. A gyanú szerint Kollár korábban 40 ezer euró kenőpénzt fizetett azért, hogy a titkosszolgálat szemet hunyjon a gyanús üzletei felett. A pénzt Ľudovít Makón, a pénzügyőrség bűnügyi osztályának korábbi vezetőjén keresztül juttatta el Boris Beňához, az SIS egykori igazgatóhelyetteséhez, aki megtartotta a felét, a másik felét pedig Pčolinskýnak adta. Makó és Beňa azóta már beismertette a korrupciót, viszont Kollár és Pčolinský mindvégig tagadta, hogy közük lenne az ügyhöz.

Íme Makóék ügyének részletei!

Pozsony |

Ľudovít Makó, a pénzügyőrség bűnügyi osztályának korábbi vezetője és Boris Beňa, a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) egykori igazgatóhelyettese sem kerül vizsgálati fogságba.

Most azonban úgy tűnik, hogy Kollár vádalkut akar kötni, ezért beismerte a bűnösségét. Ez komoly fordulatot jelent az ügyben, hiszen így a négy gyanúsított közül már hárman a korábbi SIS-vezető ellen vallanak. Pčolinský az aktuality.sk megkeresésére azt mondta, egyelőre nincs tudomása a fejleményekről, de a vádakat továbbra is tagadja. A rendőrség a zajló nyomozásra való tekintettel nem kívánta kommentálni az eseményeket.

Pčolinskýt még tavaly vették őrizetbe, és pár hónapit vizsgálati fogságban is töltött. Ezt követően Maroš Žilinka főügyész a büntető törvénykönyv 363-mas paragrafusára hivatkozva leállította az eljárást, így a titkosszolgálat egykori igazgatóját szabadlábra helyezték. A rendőrség idén újra meggyanúsította a korrupciós botrány miatt.

Elfogták a rendőrháború egyik kulcsszereplőjét

A boszniai rendőrség őrizetbe vette Ján Kaľavskýt, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egykori tisztviselőjét, viszont nem sokkal később szabadon is engedték, azzal a feltétellel, hogy nem hagyhatja el az országot.

Pár hete Makó és Beňa ellen is eljárás indult, őket hamis tanúzással gyanúsítják, de a bíróság úgy döntött, nem kell vizsgálati fogságba vonulniuk. Mindketten állítják, hogy a vallomásaik igazak voltak.

Bevezető
Pozsony |

Zoroslav Kollár állítólag beismerte, hogy kenőpénzt fizetett Vladimír Pčolinskýnak (Sme rodina), a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) egykori igazgatójának – írja az Aktuality.sk hírportál.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment