Search by category:
Egyéb kategória

Mikulec marad a belügyminiszter

Mikulec marad a belügyminiszter
Nagy Roland
2022. 04. 28., cs – 10:04

2022. április 28., csütörtök – 11:13
Friss ikon
Off

Törzs

Mikulecet az utóbbi időben már hatszor próbálták leváltani a parlamentben. A legtöbb esetben a koalíció már az ülés megnyitását is blokkolta, de olyan is előfordult, hogy az ellenzék maga vonta vissza a leváltásra vonatkozó indítványt. Most azonban sikerült megnyitni az ülést, és úgy tűnt, hogy a belügyminiszter nem is élvezi a koalíció teljes támogatását. Boris Kollár, a Sme rodina elnöke tett erre utaló célzásokat, miután kiderült, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) korrupcióval gyanúsította meg Martin Borguľát, pártja képviselőjét. Kollár a parlament hétfői ülése közben tudta meg, hogy a NAKA eljárást indított párttársa ellen, és bár nem a mikrofonba beszélt, de az élő közvetítés során mégis hallani lehetett, ahogy azt mondja a koalíciós képviselőknek, hogy Mikulec leváltása mellett fog szavazni. 

Bekapcsolva maradt mikrofon: Kollár azzal fenyegette koalíciós partnereit, hogy Mikulec leváltása mellett szavaz

Ez már nem vicces” – mondta zárt ajtók mögött a házelnök Martin Borguľa (Sme rodina) meggyanúsítása után.

Janka Bittó Cigániková, az SaS képviselője megerősítette, hogy valóban elhangzott ilyen beszélgetés közte és a házelnök között, de mint mondta, Kollár heves érzelmi reakcióját nem tekinti véglegesnek.

A Sme rodina elnöke viszont másnap nyilvánosan is kijelentette, kiállnak Borguľa mellett, majd hozzátette, szerinte Mikulecnek le kellene mondania.

Kollár felszólította Mikulecet, távozzon a posztjáról

Pozsony |

A Sme rodina elnöke arra az információra reagált, mely szerint az OĽaNO képviselője, Milan Vetrák az újságíróknak azt mondta, jobb lenne, ha Martin Borguľa (Sme rodina) lemondana mandátumáról.

A belügyminiszter azonban azt mondta, „nem érzi szükségességét annak, hogy önként lemondjon”. Mikulec mellett kiállt Eduard Heger miniszterelnök és Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter is. Utóbbi azt mondta, tulajdonképpen még irigyli is a belügyminisztert, hiszen az ellenzék minden egyes leváltási kísérlete után úgy érezheti magát, mint amikor egy tábornok egy újabb kitüntetést kap.

Bevezető
Pozsony |

Az ellenzéknek ezúttal sem sikerült leváltania Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert. A parlament csütörtöki ülésén 120 képviselő volt jelen, de csak 53-an szavaztak a miniszter leváltása mellett.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment