Search by category:
Egyéb kategória

Zajlik már a vita Fico mentelmi jogáról

Zajlik már a vita Fico mentelmi jogáról
Macsicza Mark
2022. 04. 28., cs – 10:11

2022. április 28., csütörtök – 10:11
Friss ikon
On

Törzs

A parlament képviselői csütörtök reggel kezdték el a vitát Robert Fico (Smer-SD) mentelmi jogának megvonásáról. Felszólalásra összesen 35-en jelentkeztek, maga Robert Fico is.

A képviselők bármikor szót kérhetnek, a ház-, illetve a miniszterelnök bármennyit beszélhet, az előre bejelentkezett képviselők pedig 20 percben mondhatják el véleményüket.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség a Alkony (Súmrak) rendőrségi akció során Fico és Robert Kaliňák volt belügyminiszter ellen bűnszövetkezet létrehozása és támogatása, hivatali jogkörrel való visszaéléssel, valamint a kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Kaliňákot őrizetbe vették, és a bazini Speciális Büntetőbíróság már döntött vizsgálati fogságba helyezéséről. A döntés nem jogerős, a gyanúsított panaszt tett.

A Fico őrizetbe vételének jóváhagyására vonatkozó kérvényt pénteken nyújtották be a Speciális Ügyészi Hivatalhoz. A képviselő őrizetbe vételéhet a parlament hozzájárulása és a bíróság döntése szükséges.

(tasr)

Bevezető

A plénum ma tárgyalja az ügyet.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment