Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Az Európai Unió a mi életterünk, a kiterjesztett hazánk

Heger: Az Európai Unió a mi életterünk, a kiterjesztett hazánk
Kulcsár Péter
2022. 05. 01., v – 11:43

2022. május 1., vasárnap – 12:06
Friss ikon
Off

Törzs

Legyünk büszkék uniós tagságunkra. Társadalomként egyre inkább növekszünk benne, szavunknak egyre nagyobb súlya van. Adjuk tovább az uniós csatlakozás tapasztalatát más európai nemzeteknek is, amelyek nem voltak annyira szerencsések, mint mi, 2004-ben

– írta közösségi oldalán Eduard Heger (OĽaNO).

A kormányfő arra buzdította Szlovákiát, hogy segítsen más európai nemzeteknek megerősíteni demokratikus jogrendszereiket, terelje őket a helyes értékek és intézkedések felé, beleértve a kisebbségek védelmét.

Hozzátette, fontos megküzdeni a korrupcióval szemben is, és el kell kerülni a korábbi kormányok által ezen a téren elkövetett hibákat.

A miniszterelnök szerint az uniós tagság minden lehetőséget magában hordoz az ország ugrásszerű modernizálására. 

„A hazai közberuházásaink túlnyomó többsége uniós forrásokból származik, és az emberi, valamint a politikai jogok védelme is fejlett, civilizált szinten áll. Szabadon utazhatunk Európában, dolgozhatunk, üzletelhetünk és tanulhatunk az unió tagállamaiban, valamint nemzetközi tudományos kutatócsapatokat is alakíthatunk” – zárta gondolatait Heger.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákia Európai Unióhoz való csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából közzétett bejegyzésében a miniszterelnök kiemelte, az EU a mi második, kiterjesztett hazánk.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment