Search by category:
Egyéb kategória

Gyorssegélyt kérvényezhetnek az élelmiszer-termelők

Gyorssegélyt kérvényezhetnek az élelmiszer-termelők
Molnár Iván
2022. 05. 02., h – 11:40

2022. május 3., kedd – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

A kérdőív május 31-ig lesz elérhető a Nemzeti Agrár- és Élelmiszeripari Központ (NPPC) jelszóval védett honlapján (https://rezort-nppc.sk/potravinari). „A minisztériumban tudatában vagyunk annak, hogy az alapanyagok folyamatos drágulása miatt milyen nehéz helyzetben vannak az élelmiszergyártóink. Ez a gyorssegély csak egy a számos intézkedés és támogatási program közül, amelyeket előkészítünk és fokozatosan elindítunk, hogy célzottan és hatékonyan segítsük az egyre magasabb energia- és nyersanyagárak által sújtott vállalkozásokat” – mondta el Samuel Vlčan földművelésügyi miniszter.

A kérdőívben az adott élelmiszergyártó meghatalmazott személye kitölti az alapadataikkal kapcsolatos részt, a termelésük jelenlegi helyzetére, a műszaki és technológiai felszereltségére vonatkozó információkat, és még egy sor egyéb adatot. A minisztérium szerint ennek köszönhetően a későbbiekben hatékonyabban tudja majd megtervezni és kiigazítani az élelmiszeriparnak nyújtott támogatásokat.

A támogatást azok a vállalkozások kapják, amelyek kitöltik és benyújtják a kérdőívet és a szükséges mellékleteket, fő tevékenységük az élelmiszertermelés, legalább két termelési fázissal rendelkeznek szlovákiai üzemekben, és a kérdőív benyújtásának időpontjában több mint két éve folytatják a tevékenységüket. Emellett legalább egy munkavállalót kell foglalkoztatniuk állandó szerződésre, és rendezniük kell az állam felé fennálló tartozásaikat.

Miután a kérdőívek kitöltése május 31-én lezárul, az információkat kiértékelik, és a gyorssegélyt július végéig elküldik a jogosult élelmiszertermelőknek. A részletekről a podporavyrobcov@nppc.sk email-címen, vagy a +421 2 50 237 045-ös telefonszámon (hétköznap 9:00–14:00) lehet érdeklődni.

Bevezető
Pozsony |

Az élelmiszertermelők már kitölthetik azt a kérdőívet, amely alapján a földművelésügyi tárca rendkívüli pénzügyi támogatást nyújt számukra, ezzel is enyhítve az áremelkedések miatt rájuk nehezedő nyomást. A támogatásra 8 millió eurót különítettek el.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment