Search by category:
Egyéb kategória

Hagyjon fel a parlamenti obstrukcióval a Smer – követelik a kormánypártok

Hagyjon fel a parlamenti obstrukcióval a Smer – követelik a kormánypártok
Mészáros Richárd
2022. 05. 02., h – 16:47

2022. május 2., hétfő – 16:51
Friss ikon
Off

Törzs

„A Smernek és a Hlasnak fel kell hagynia az obstrukcióval. Az egész egy színjáték, hogy húzzák az időt, még olyan képviselők is felszólaltak, akik eddig soha az életben nem hallatták hangjukat a parlamentben. Ez már komikus, felszólítom őket, hogy hagyjanak fel az obstrukcióval és engedjenek utat az igazságszolgáltatásnak” – írta közösségi oldalán Roman Foltin, az SaS-frakció alelnöke.

Juraj Šeliga (Za ľudí) azt hangoztatta, az embereknek szánt támogatásokról kellene szavazni. „Ott a 13 nyugdíj korábbi kifizetéséről szóló javaslat, a szociális támogatások, és még számos fontos téma, amelyeket nem tudunk megvitatni, mert önök körbe-körbe ismétlik ugyanazt, hogy húzzák az időt” – üzente az ellenzéknek Šeliga. A vitába bejelentkező ellenzéki képviselőket felszólította, hogy mondjanak le a felszólalási lehetőségükről és ne nyújtsák tovább a Ficóról szóló vitát.

„A Smer azzal egyetért, hogy azonnal kezdjük meg az óriási drágaság ellensúlyozására vonatkozó javaslatok megvitatását” – írta a közösségi hálón a párt, és emlékeztetett, hogy rendkívüli ülés összehívását javasolta ebben a témakörben, de a kormánypártok ezt nem tették lehetővé. A Smer ügyrendi javaslatot akar előterjeszteni, hogy szakítsák meg a Ficóról szóló vitát és tárgyaljanak a támogatásokról.

A parlament csütörtökön kezdett vitázni a Robert Fico kiadatásáról szóló ügyészségi kérvényről, és kedden kellene folytatni azt. Még 25, írásban bejelentkezett felszólaló van hátra, utána pedig szóban is bejelentkezhetnek a vitába a képviselők.

Bevezető

A kormánypárti képviselők felszólították a Smert, hogy hagyjon fel a parlamenti obstrukcióval és tegye lehetővé, hogy fontosabb témákról is tárgyalhassanak, mint a Robert Fico pártelnök vizsgálati fogságba helyezésére vonatkozó kérvény. Példaként a lakosságnak nyújtott támogatási javaslatokat hozták fel. A Smer egyetért azzal, hogy meg kell vitatni a drágulás ellensúlyozására vonatkozó tervezeteket, ezért azt javasolja, hogy szakítsák meg a Ficóról szóló vitát.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment