Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij: ukrán ellenőrzésű területre evakuáltak mintegy száz mariupolit

Zelenszkij: ukrán ellenőrzésű területre evakuáltak mintegy száz mariupolit
Balaskó Réka
2022. 05. 02., h – 08:17

2022. május 2., hétfő – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

 “Megkezdődött a civilek evakuálása az Azovsztalból. Az első, mintegy száz fős csoport már ukrán ellenőrzés alatti terület felé tart. Holnap találkozunk velük Zaporizzsjában. Köszönet a csapatunknak! Jelenleg az ENSZ képviselőivel azon dolgoznak, hogy kimenekítsék a többi civilt is az üzemből” – írta Zelenszkij.

David Arahamija, a Moszkvával tárgyaló ukrán békeküldöttség vezetője megerősítette, hogy az ENSZ, a Nemzetközi Vöröskereszt és az ukrán elnöki iroda közreműködésével folytatott tárgyalások sikeresen zárultak, megállapodtak Oroszországgal az Azovsztal üzemben lévő civilek kimentésére irányuló művelet végrehajtásáról. A kimenekített civilek első csoportjában gyerekek, nők és idősek vannak.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál rámutatott, hogy a mostani az első tűzszünet Mariupolban Oroszország Ukrajna elleni háborújának kezdete óta.

Bevezető

Az Azovi-tenger partján fekvő Mariupolban, az Azovsztal acélmű területén rekedt civileket menekítették ki, mintegy 100 főt – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. 

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment