Search by category:
Egyéb kategória

Žilinka főügyész nem észlelt semmilyen rendkívülit gyilkosságának előkészítése idején

Žilinka főügyész nem észlelt semmilyen rendkívülit gyilkosságának előkészítése idején
Kulcsár Péter
2022. 05. 03., k – 11:51

2022. május 3., kedd – 12:29
Friss ikon
Off

Törzs

A bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) keddi tárgyalásán Žilinka közölte, azzal a gondolattal foglalkozott, mi lehetett az elkövetők oka és és indítéka.

Akkor azt mondtam magamnak, csakis a munkám jöhet számításba

– közölte a jelenlegi főügyész.

Žilinka elismerte, hogy Marian Kočner gyanúsított volt azokban az ügyekben, amelyekkel foglalkozott, akkortájt viszont nem tudott bizonyítékokat felmutatni.

Žilinka meggyilkolásának állítólagos előkészítése idején olyan helyzet állt elő, amelyet akkoriban nem vett komolyan.

„2017 augusztusában elmentem egy szervizbe, ahol a szerelő meglepődve mondta, hogy a személygépkocsi első kerekéből négy csavar hiányzik” – tette hozzá.

Mindeközben Marian Kočner azt állítja, Ján Kuciak olyan információk alapján írt a Donovaly-ügyről, amelyeket „valaki szándékosan adott neki”. A vádlott szerint Žilinka kihallgatásából kiderült, hogy a meggyilkolt oknyomozó újságíró tényfeltáró cikkével egyáltalán nem veszélyeztette.

Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Petr Šufliarský volt főügyészhelyettes meggyilkolásának előkészülete miatt öt személy – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Szabó Tamás, Dušan Kracina és Darko Dragič – ellen emeltek vádat.

Bevezető
Bazin |

A jelenlegi főügyész, Maroš Žilinka elmondása szerint tervezett gyilkosságának előkészítése idején, 2017-ben nem vett észre semmilyen különös eseményt sem, amely utalhatott volna egy esetleges támadásra.

Település / hely
Bazin

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment