Search by category:
Egyéb kategória

Az oroszok megint humanitárius folyosóról tettek ígéretet Mariupolban

Az oroszok megint humanitárius folyosóról tettek ígéretet Mariupolban
Balaskó Réka
2022. 05. 05., cs – 08:06

2022. május 5., csütörtök – 08:14
Friss ikon
Off

Törzs

Az Ukrajnát támadó orosz erők még szerdán nyomultak be a Donyeck megye déli részén fekvő Mariupolban lévő Azovsztal acélipari üzem területére, ahol a föld alatti óvóhelyeken ukrán katonák és civilek tartózkodnak nagy számban, akiket még nem sikerült kimenekíteni.

Az orosz katonai tárca szerda este kihirdette, hogy csütörtöktől szombatig, reggel nyolctól este hatig ismét humanitárius folyosókat nyit a távozni kívánó civilek számára az Azovsztalból.

 Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán egy moszkvai tanácskozáson azt mondta, hogy az ukrán katonai csoportosulás maradványait biztonságosan körülzárták Azovsztal kerületét. Rámutatott, hogy a „nacionalisták” semmibe vették a civilek szabadon bocsátására és a fegyverletételre vonatkozó, többször megtett ajánlatot, amelynek elfogadása esetén a nemzetközi joggal összhangban garantálnák számukra az életet és a kíméletes bánásmódot. 

Bevezető

Tarackokkal és rakéta-sorozatvetőkkel lőtte Ukrajnában a donyecki „népi milícia” a mariupoli Azovsztal acélművet, majd humanitárius folyosókról tett bejelentést.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment