Search by category:
Egyéb kategória

Naď: 77 évvel a második világháború befejezése után sem győztünk a gonosz ellen

Naď: 77 évvel a második világháború befejezése után sem győztünk a gonosz ellen
Kulcsár Péter
2022. 05. 07., szo – 13:42

2022. május 7., szombat – 14:19
Friss ikon
Off

Törzs

Szlovákia, akárcsak 77 évvel ezelőtt, a béke, a szabadság és a demokrácia oldalán áll. Akkoriban a Szlovák Nemzeti Felkelés a fasizmus ellen harcolt, és nagyon hálásak voltunk, hogy ebben a külföldi kormányok segítettek nekünk. Ugyanígy az ukránok is hálásak nekünk és a világ több tucatnyi más országának, amelyek segítenek nekik abban, hogy harcolhassanak a hazájukért

– mondta Naď.

A védelmi miniszter megjegyezte, a második világháború befejezésének idei ünnepségeit szerényebb keretek között rendezik meg. Céljuk, hogy megemlékezzenek erről a fontos eseményről, köszönetet mondjanak az elesetteknek, illetve üzenetet küldjenek azoknak, akik megsértik mindazt, amiért őseink vérüket adták.

„Úgy gondoljuk, a második világháború végéről történő megemlékezés rendkívül fontos, de nem lenne helyénvaló nagy ünnepséget tartani akkor, amikor a határon túl háború dúl” – magyarázta Naď.

Bevezető
Besztercebánya |

„Örülök, hogy Szlovákia ennyi év után még mindig a béke oldalán áll” – mondta Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter a második világháború befejezésének évfordulója alkalmából a besztercebányai Szlovák Nemzeti Felkelés (SNP) Múzeumában tartott beszédében.

Település / hely
Besztercebánya

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment