Search by category:
Egyéb kategória

Videó: Beszélgettek velük, majd hátba lőttek két civilt az orosz katonák

Videó: Beszélgettek velük, majd hátba lőttek két civilt az orosz katonák
Balaskó Réka
2022. 05. 13., p – 08:02

2022. május 13., péntek – 08:21

Friss ikon
Off

Törzs

A felvételeken öt orosz katona látható, ahogy épp megpróbálnak betörni egy autószalonba a Kijevi térségben. Ekkor fejre tett kézzel közelít hozzájuk két férfi, akiket a CNN az ukrán tulajdonosként és 68 éves alkalmazottjaként, Leonyid Pliatszként azonosított.

Először a katonák átkutatták őket, hogy nincs-e náluk fegyver, majd láthatóan beszélgetni kezdenek. És a rövid beszélgetés után a két férfi elindul visszafelé, mikor a katonák hátba lövik őket.

A video obtained by @CNN shows yet another war crime committed by the Russian troops in Ukraine.In the video, Russians talk to two men, allow them to leave and then shoot them in the back.Russians are cowards. pic.twitter.com/HR3n06vZdn— Oleksiy Sorokin (@mrsorokaa) May 12, 2022

A 68 éves őr nem halt meg azonnal, sikerült visszatántorognia a kabinjába, ahonnan segítséget hívott, de nem sokkal később elvérzett. Leonyid utolsó hívásában barátjának elmondta, az orosz katonák beszélgetésük alatt azt állították, nem lőnek civilekre. 

A térfigyelő kamerák továbbá azt is felvették, ahogy az orosz katonák kirabolják az autószalont, a BBC szerint a helyszínre is egy lopott járművel érkeztek, amire a „V” betűt festették.

Az incidens március 16-án történt a Kijev felé, amelyet az orosz erők az ukrajnai invázió kezdetén próbáltak bekeríteni. Jelentős veszteségek után végül március végén kivonultak az ukrán főváros környékéről.

(bbc, cnn)

Bevezető

Az esetről a CNN tette közzé a térfigyelő kamerák felvételét.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment