Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij meghívta Čaputovát Ukrajnába

Zelenszkij meghívta Čaputovát Ukrajnába
Balaskó Réka
2022. 05. 13., p – 08:25

2022. május 13., péntek – 08:44
Friss ikon
Off

Törzs

A meghívásról és a csütörtöki telefonbeszélgetésről maga Zelenszkij tájékoztatott a Twitter-oldalán. Telefonon beszéltem Zuzana Čaputová elnökkel. Szóba került az európai uniós tagjelölti státusz megszerzésében elért eredmény, a szankciók szigorításának támogatása. És a Szlovákiából származó üzemanyagimportról is tárgyaltunk” – írta Zelenszkij. Az ukrán elnök hozzátette, hogy megköszönte a segítséget Szlovákiának.

Had a phone conversation with 🇸🇰 President @ZuzanaCaputova. Discussed 🇺🇦’s progress in obtaining the status of a candidate country for EU membership. Supported the increase in sanctions. Discussed fuel imports from 🇸🇰. Thanked for the humanitarian & defense aid, invited her to 🇺🇦— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 12, 2022

Čaputová a Facebook-oldalán közölte, hogy Zelenszkij hálás volt neki és Andrzej Duda lengyel elnöknek, amiért szeretnének párbeszédet vezetni azokkal az országokkal, amelyek tartózkodnának Ukrajna uniós tagságától.

A szlovák elnök hozzátette, hogy Ukrajna újjáépítéséről is szó esett, ami szerinte Szlovákiának is lehetőség lenne.

Továbbá az államfő elismerését fejezte ki Zelenszkijnek azért az eltökéltségért, amellyel országát vezeti, és amely világszerte inspirálja az embereket. „Azzal zárta, hogy minden jót kíván nemzetünknek, de különösen azt, hogy legyen béke, mert tudja, milyen magas az ára” – tette hozzá Čaputová.

Bevezető

A szlovák államfő, Zuzana Čaputová tegnap telefonbeszélgetést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, aki meghívta őt Ukrajnába. Čaputová pedig elfogadta a meghívást.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment