Search by category:
Egyéb kategória

Giro d’Italia – Démare nyerte az üldözőverseny utáni sprintet, Peák 13.

Giro d’Italia – Démare nyerte az üldözőverseny utáni sprintet, Peák 13.
Mészáros Richárd
2022. 05. 20., p – 17:41

2022. május 20., péntek – 17:45
Friss ikon
Off

Törzs

A mezőnyre pénteken a Sanremo és Cuneo közötti 150 kilométeres, kétcsillagos nehézségű táv várt, harmadánál egy harmadik kategóriás emelkedővel és 1450 méter szintkülönbséggel.

A szakasz tengerparton futó első részén ötfős szökést engedett el a mezőny, amelyből 35 kilométer elteltével az összetett negyedik helyéről váratlanul kiszállt betegség miatt Romain Bardet. A francia bringás hányt, mikor a viadal feladása után átült a DSM egyik csapatkocsijából a másikba.

A hegymenet elején öt perc volt az élboly előnye, ekkor Valter Attila (Groupama-FDJ) dolgozott a mezőny elején sprinter csapattársa, Arnaud Démare miatt. A hegytetőig 6 perc 40 másodpercre nőtt a különbség, ezt a tempót viszont kibírták a mezőnyben a sprinterek, akiknek a csapatai a lejtmenetben vállalták az üldözést. A záró harminc kilométerre szét is szakította a mezőnyt a magas tempó, ennek köszönhetően azonban folyamatosan közeledtek a négyfősre zsugorodott élbolyhoz. A francia Nicolas Prodhomme, a holland Julius van den Berg és Pascal Eenkhorn, valamint az olasz Mirco Maestri négyesét őrült üldözés végén, 700 méterrel a cél előtt érték utol.

A mezőnyhajrában – immár harmadszor az idei Girón – a ciklámen trikós Démare bizonyult a leggyorsabbnak, meghálálva ezzel csapata egésznapos munkáját. Második a tavalyi Tour de Hongrie kaposvári nyitóetapján és Tatán is diadalmaskodó német Phil Bauhaus, harmadik az olasz körverseny harmadik szakaszán Balatonfüreden diadalmaskodó brit Mark Cavendish lett. Peák Barnabás – immár önmagáért sprintelve – a 13. helyet szerezte meg, Fetter Erik (EOLO-Kometa) egy, Valter közel nyolc percet kapott.

Az összetett élén továbbra is a spanyol Juan Pedro López őrzi rózsaszín trikóját.

Cuneóban ott volt nézőként az Európa-bajnok, Párizs-Roubaix-győztes Sonny Colbrelli, aki március 21-én, a katalán körverseny nyitószakaszának végén, a célba érkezés után összeesett és újra kellett éleszteni, majd április végén szívritmusszabályozót kapott.

Bevezető

A francia Arnaud Démare harmadik szakaszsikerét ünnepelte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 13. etapon a spanyol Juan Pedro López megtartotta első helyét az összetettben, Peák Barnabás pedig 13. helyen ért célba.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment