Search by category:
Egyéb kategória

Kiesett a pilóta a hőlégballonból – a halálra rémült utasoknak kellett letenniük

Kiesett a pilóta a hőlégballonból – a halálra rémült utasoknak kellett letenniük
Balaskó Réka
2022. 05. 20., p – 14:27

2022. május 20., péntek – 15:45
Friss ikon
Off

Törzs

A brazíliai Sao Paulo tartományban fekvő Boituvában szállt fel hőlégballon a kosárban a pilótával, egy fotóssal és hét utassal. Az út során hirtelen megváltozott a széljárás, ezért a pilóta ereszkedni kezdett a ballonnal, hogy kényszerleszállást hajthasson végre. A manőver azonban elég szerencsétlenül sült el, mivel a kosár a földre csapódásakor maga a pilóta és két utas is kiestek. A maradék utasokkal a légballon újra emelkedni kezdett már a pilóta nélkül, aki egy kötélbe kapaszkodva próbált visszamászni, de ismét leesett.

A hat halálra rémült utasnak végül sikerült letenniük ballont. A baleset során többen megsérültek, ketten súlyosan, őket kórházban ápolják.

Az ügyben közben vizsgálat indult az üzemeltető cég ellen. A hatóságok szerint nem szabadott volna felszállniuk a rossz időjárási körülmények miatt. A cég viszont azzal védekezik, hogy a felszálláskor még bőven repülésre alkalmas volt az idő.

(24.hu)

Bevezető

A pilótának a hirtelen megváltozó széljárás miatt kényszerleszállást kellett végrehajtani, mikor a földről visszapattanva kiesett a hőlégballonból.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment