Search by category:
Egyéb kategória

Már az ajtón kopogtat a majomhimlőjárvány, Mikas kiadta az első iránymutatást

Már az ajtón kopogtat a majomhimlőjárvány, Mikas kiadta az első iránymutatást
Kulcsár Péter
2022. 05. 25., sze – 16:18

2022. május 25., szerda – 16:32
Friss ikon
Off

Törzs

Adriana Mečochová, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) epidemiológiai és járványkészültségi osztályának vezetője a TASR hírügynökségnek elmondta, az útmutató a regionális közegészségügyi hatóságok, háziorvosok, szakorvosok, infektológusok és bőrgyógyászok számára készült.

Az iránymutatás leírja a betegség jellemzőit, a megerősített esetek kontaktjainak meghatározását, a kezelési módszereket, a megelőzést, valamint a laboratóriumi diagnosztika folyamatát – magyarázta a szakember.

Szlovákiában eddig nem jelentettek megerősített vagy feltételezett majomhimlős megbetegedést.

Szlovákia majomhimlő szempontjából nem endémiás terület, ám mivel az utazási lehetőségek széles skálájával rendelkezünk, ezért nem zárhatjuk ki, hogy hazánkban is találunk majd majomhimlővel fertőzött pácienst. A betegség előfordulásának valós kockázata fennáll. Nem számítunk nagyszabású járványokra, de szórványos kitörésekre igen

– tette hozzá Mečochová.

Bevezető

Ján Mikas országos tisztifőorvos iránymutatást adott ki a majomhimlőjárvány európai kitörésével kapcsolatosan. Mindezt annak ellenére tette, hogy Szlovákiában még nem erősítették meg a kórokozó jelenlétét.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment