Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini: Matovič csomagja talán családbarát, de semmiképpen sem infláció elleni

Pellegrini: Matovič csomagja talán családbarát, de semmiképpen sem infláció elleni
Kulcsár Péter
2022. 05. 25., sze – 14:38

2022. május 25., szerda – 14:40
Friss ikon
Off

Törzs

Pellegrini azt mondta, sajnálja, hogy a jóváhagyott csomag nem oldja meg a jelenlegi égető helyzetet. „Az idő majd megmutatja, hogy esetleg lesznek-e olyan családok, amelyek a családtámogatási rendszer átalakítása miatt még rosszabbul is járnak, és kevesebb bevételhez jutnak” – jegyezte meg Pellegrini. Megismételte, hogy az intézkedések rengeteg munkavállalót egyáltalán nem érintenek és kimaradtak belőle a nyugdíjasok. Kritizálta, hogy a parlament nem szavazta meg pártja módosító javaslatát a 14. nyugdíj kifizetéséről. „Nem hagyhatnak cserben 1,4 millió nyugdíjast” – jelentette ki.

Valéria Pokorná, a Szlovák Nyugdíjas Egységszervezet (JDS) tagja felszólította a kormánypártokat, legyenek tekintettel saját szüleikre, a magas inflációra, az 1,3 százalékos nyugdíjemelést pedig alamizsnának nevezte. Kitért a magas energia- és élelmiszerárakra. „A minimálnyugdíjból élők már csak a legszükségesebb dolgokat vehetik meg. Már a zöldség, a gyümölcs is tabu számukra, egyszerűen nincs rá pénzük” – mondta Pokorná.

Pellegrini Eduard Heger (OĽaNO) kormányfőt is bírálta. „Örökre Igor Matovič lakája marad, egy fügefalevél, amivel Matovič takarózik, Heger pedig tolerálja a fantazmagóriáit” – jelentette ki. A Hlas elnöke a koalícióban uralkodó viszonyokat és egyes törvénytervezetek parlamenti megvitatásának folytonos halasztgatását is kritizálta.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) törvénycsomagját talán lehet családbarátnak nevezni, de infláció elleninek semmiképp – jelentette ki Peter Pellegrini parlamenti képviselő, a Hlas elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment