Search by category:
Egyéb kategória

A KDH szerint a kormány kudarcot vallott

A KDH szerint a kormány kudarcot vallott
Mészáros Richárd
2022. 05. 28., szo – 17:37

2022. május 28., szombat – 17:45
Friss ikon
Off

Törzs

A KDH elnöke egyúttal felszólította a kormányt egy válságstáb felállítása, az energetikai, az olaj- és gázellátás megoldására. „Számunkra úgy tűnik, hogy a kormánykoalíció ezt egyáltalán nem tudatosítja. A rendszerszintű megoldás helyett tanúi vagyunk annak, hogyan veszekednek egymással” – jelentette ki Majerský a megfelelő koordinációs eljárást hiányolva.

A KDH szerint a kormány által felállított válságstáb feladatai közé tartozna egy terv felállítása arra az esetre, ha Oroszország leállítja a gázellátást, valamint arra vonatkozóan, hogyan lehetne a jövőben gyorsan diverzifikálni az energiahordozók ellátását Szlovákiába.

A KDH üdvözölte a kormány által elfogadott családsegítő támogatást, azonban nem gondolják, hogy ez megoldást jelentene a növekvő inflációra. „A családokat már korábban kellett volna támogatni, függetlenítve a drágulástól, hiszen a családok jelentik a társadalmunk alapját” – hangsúlyozta Majerský.

Hozzátette: 150 nap telt el azóta, hogy a KDH javaslatot tett az energiaszegénységről szóló törvény előkészítésére, de még mindig nem fogadták el azt.

Bevezető

Szlovákia súlyos energetikai válságban van, ez pedig súlyos következményekkel jár a polgárok életére nézve, ráadásul a kormány kudarcot vallott mind a válságkezelés, mind a kommunikációt illetően –  jelentette ki a KDH elnöke, Milan Majerský a párt ülését követően, Nagyszombatban.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment