Search by category:
Egyéb kategória

CoFoE – Brocková: Az EU ereje a tagállamok egységes fellépésben rejlik

CoFoE – Brocková: Az EU ereje a tagállamok egységes fellépésben rejlik
Mészáros Richárd
2022. 05. 31., k – 16:21

2022. május 31., kedd – 16:50
Friss ikon
Off

Törzs

„Minél erősebb lesz belsőleg az EU, annál határozottabban tud fellépni a külpolitika terén, és annál jobb pozíciót tud kialakítani magának a jelenleg átalakuló világrendben” – mondta Brocková.

Az egységesség fontosságát hangsúlyozta az ukrajnai háborús konfliktus kapcsán is. „A háború még sürgetőbbé tette a belső egység kialakítását, és le kell szögezni, hogy Ukrajna kérdésében összetartás alakult ki az EU-ban, és ezt kívülről is így látják. Teljes egyetértés alakult ki például abban is, hogy az orosz földgázszállítás akadozása esetén meg kell osztanunk a gáztartalékokat” – tette hozzá az államtitkár.

A közös uniós haderő kialakításával kapcsolatban leszögezte, hogy Európa biztonságát a NATO garantálja. „Ne akarjuk helyettesíteni a NATO-t, ne akarjuk Európát katonailag és biztonságilag autonómmá tenni. Ez óriási költségekkel járna, és ezt a pénzt máshol is be tudjuk fektetni” – szögezte le Brocková.

Szerinte az EU és a NATO együttműködését és a koordinációt kell még hatékonyabbá tenni. „És emellett az EU-belüli együttműködést” – zárta Brocková.

Bevezető

Az Európai Unió ereje a tagállamok egységes fellépésben rejlik – jelentette ki Ingrid Brocková külügyi államtitkár az Európa jövőjéről szóló konferencia (CoFoE) lezárulását összegző konferencián.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment