Search by category:
Egyéb kategória

Hat és fél hónapig tartott a Janeiro-éra – távozik a DAC vezetőedzője

Hat és fél hónapig tartott a Janeiro-éra – távozik a DAC vezetőedzője
Lencsés Zoltán
2022. 05. 31., k – 15:59

2022. május 31., kedd – 16:07
Friss ikon
Off

Törzs

A 40 éves portugál tréner tavaly novemberben vette át a csapat irányítását, szerződése május 31-én lejárt. A megegyezés további egyéves opciót tartalmazott, de a klub nem élt a hosszabbítás jogával. Janeiro összesen 20 bajnokin vezette a sárga-kékeket, a mérlege 8 győzelem, 7 döntetlen és 5 vereség. A DAC közleményben köszönte meg a szakember munkáját. Utódjáról később ad tájékoztatást a klub.

A dunaszerdahelyiek számára múlt pénteken fejeződött be a 2021/22-es szezon, miután az Európa-konferencialiga-selejtezőért kiírt rájátszás döntőjében 2:1-re legyőzték a trencsénieket. A meccs utáni közös vacsora után elkezdődött a játékosok kéthetes pihenője, ez azonban nem érinti a válogatotthoz utazó kerettagokat (Blackman, Davis, Ciganiks, Krstovic, Njie, Malý, Nebyla, Veszelinov).

Az első nyári edzésre június 13-án gyűlik össze a csapat, az első tétmérkőzés pedig július 7-én vár a sárga-kékekre, akik ekkor kezdik meg szereplésüket az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

A Fortuna Liga új szezonja a július 16-i hétvégén kezdődik, ekkor a DAC várhatóan a trencsénieket fogadja a MOL Arénában, de a liga pontos menetrendjét csak ma hozzák nyilvánosságra.

A bajnoki rajt előtt DAC-ra a tervek szerint öt felkészülési mérkőzés vár, sorrendben a Pohronie, a Slovan, egy egyeztetés alatt álló csapat, a Paks és az Olomouc ellen.

A dunaszerdahelyiek ezúttal nem utaznak edzőtáborba, a felkészülés hazai környezetben, a MOL Akadémián zajlik majd, a mérkőzéseket pedig vagy ott, vagy a MOL Arénában rendezik.

Játékosmozgásról egyelőre nincs hír, az ugyanakkor tegnap hivatalossá vált, hogy Martin Jedlička, a sárga-kékek kapusa a cseh bajnok Viktoria Plzeň csapatához igazolt, amellyel 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá. A jelenlegi keretből Nebylának, Malýnak, Brunettinek és Verlindennek is lejár a szerződése június végén. Az ő sorsuk egyelőre bizonytalan, de a Nemzeti Sport értesülései szerint Verlindennek már kínált új szerződést a klub.
 

Bevezető

A DAC labdarúgócsapata hivatalos oldalán tudatta, hogy nem élt opciós jogával, így Joao Janeiro vezetőedző elhagyja a klubot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment