Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling gyalázatosnak és abszurdnak tartja, hogy bizonytalan forrásokból finanszíroznák az oktatásügyet

Gröhling gyalázatosnak és abszurdnak tartja, hogy bizonytalan forrásokból finanszíroznák az oktatásügyet
Mészáros Richárd
2022. 05. 31., k – 11:36

2022. május 31., kedd – 11:45
Friss ikon
Off

Törzs

„Sajnálom, hogy a koalíciós partnerek elfelejtették választási programjukat. Több tucat tárgyaláson magyaráztuk, hogy az oktatásügyben szükség van a fizetések emelésére, és nemcsak a tanárok, hanem az egyéb alkalmazottak számára is” – írta Gröhling a bejegyzésben, hozzátéve, hogy a szekció költségvetési és elemző szakemberei többször is összeültek.

„Többször tárgyaltam személyesen az államtitkár úrral és a pénzügyminiszterrel. Sőt, a béremelésről külön találkozót szerveztük az iskolai dolgozók képviselőivel, a miniszterelnökkel és a pénzügyminiszterrel” – írta Gröhling, aki szerint a pénzügyminiszter válasza az volt, hogy nincs erre pénz.

„Néhány héttel ezután egy 1,3 millió eurós csomaggal állt elő. A három koalíciós partnerünk jóvá hagyta ezt a csomagot, így felhasználva azt a pénzt, ami az oktatás- és egészségügynek, valamint az önkormányzatoknak hiányozni fog” – tette hozzá Gröhling.

Az iskolaügy-miniszter végső soron megidézte, hogy az OĽaNO a választási programjában azt ígérte, hogy évi tíz százalékkal emeli majd a tanárok fizetését.

Bevezető

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter abszurdnak és gyalázatosnak tartja, hogy az oktatásügyet új, kétes adókra utalják, amelyek hozama egyáltalán nem garantált. A közösségi hálón közzétett bejegyzésben arról ír, hogy a koalíciós partnerektől javaslatok érkeznek az oktatásügy „kreatív” finanszírózására, például új, alkohol-, dohány- és olajadó bevezetésére. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment