Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Az ukrajnai béke Szlovákia alapvető érdeke

Čaputová: Az ukrajnai béke Szlovákia alapvető érdeke
Kulcsár Péter
2022. 06. 01., sze – 10:17

2022. június 1., szerda – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

Čaputová Szlovákia együttműködési és segítségnyújtási javaslatairól tárgyalt Ukrajna tisztviselőivel, valamint beszédet mondott a helyi parlamentben.

Közös érdekünk segíteni Ukrajnán, amely nem tesz mást, mint védi önmagát

– hangsúlyozta az elnök, aki egyúttal hozzátette, élete egyik legérzelmesebb napján volt túl.

„Meglátogattuk Kijev külvárosait, sok lebombázott épületet láttunk. Egyértelmű, hogy nem eltévedt rakéták zuhantak le, hanem célzott orosz pusztítás történt” – közölte Čaputová.

Az elnök asszony látogatása során megbeszélést folytatott az ukrán parlament elnökével, Ruszlan Stefancsukkal, Volodimir Zelenszkij államfővel és Denisz Smihal miniszterelnökkel.

A katonai segély mellett az árukivitel bővítéséhez nyújtott segítségről, valamint a gabona- és üzemanyag-vásárlásról is tárgyaltak, továbbá kifejtette Szlovákia álláspontját az olajembargóval kapcsolatban. Az elnök szerint Szlovákia és más uniós országok támogatják az ukrajnai újjáépítésben való segítségnyújtás ötletét, ám annak konkrét formájáról még nem született megállapodás.

Bevezető
Pozsony |

A köztársasági elnök Ukrajnából való hazatérése után elmondta, látogatásának célja az volt, hogy megerősítse az önmagát védő ország iránti támogatását.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment