Search by category:
Egyéb kategória

Egészségre veszélyes, hamis márkájú édességeket találtak a vámosok

Egészségre veszélyes, hamis márkájú édességeket találtak a vámosok

Kulcsár Péter

2024. 03. 01., p – 09:30

Hamisított márkájú szénsavas italokat, gyümölcsleveket, valamint pokémonos édességeket fedeztek fel a Nagyszombati Vámhivatal munkatársai a városban található üzletekben végzett ellenőrzések során.

A gyermekeknek szánt élelmiszerutánzatok komoly egészségügyi kockázatokat jelenthetnek – figyelmeztetett a vámhivatal szóvivője, Iveta Zlochová.

„Nagyszombat megye különböző értékesítési helyein az elmúlt napokban ellenőrzéseket végeztek a Pénzügyőrség tisztviselői a nagymegyeri és szenicei állomásokról. Az elektronikus pénztárgépek használatáról szóló törvény és a szellemi tulajdonra vonatkozó előírások betartására összpontosítottak a belföldi piacon” – mondta.

A nagyszombati üzletekben 84 doboz gyümölcsízű szénsavas üdítőitalt, 38 műanyag csomagolású gyümölcslevet és 36 csomag édességet találtak, amelyek a gyanú szerint sértették a Nintendo védjegy szellemi tulajdonjogát, amit később a védjegy tulajdonosának képviselője is megerősített. Az érintett tételeket megsemmisítik.

A vámhatóság a jogsértés miatt 3 és 67 ezer euró közötti pénzbírságot szabhat ki, a legsúlyosabb esetben 135 ezer eurós büntetés vár a hamisítványok forgalmazójára.

(TASR)

Read More

Post Comment