Search by category:
Egyéb kategória

Hatalmas lépés az Európa-bajnokság felé, Magyarország legyőzte Szerbiát

Hatalmas lépés az Európa-bajnokság felé, Magyarország legyőzte Szerbiát

Lencsés Zoltán

2023. 10. 14., szo – 21:40

A magyar labdarúgó-válogatott 2:1-re legyőzte Szerbiát a Puskás Arénában rendezett Eb-selejtezőn.

Marco Rossi szövetségi kapitány Willi Orbán sérülése miatt kénytelen volt új embert rakni a védelembe, az immár magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember Fiola Attilának szavazott bizalmat. Egyébként Rossi nem okozott meglepetést a kezdőcsapattal.

Színvonalas első félidőt hozott a budapesti mérkőzés. A 20. percben megszerezte a vezetést a magyar válogatott, Nego elhúzott a jobb oldalon és remekül tett középre Varga Barnabásnak.

A szerbek a 33. percben egy szöglet után egyenlítettek, de villámgyorsan jött a magyar válasz, pillanatokkal később Sallai szép mozdulattal helyzetbe hozta magát, majd ballal gyönyörű gólt lőtt.

A félidő végét megnyomták a szerbek, de Rossiék 2:1-es vezetéssel vonulhattak szünetre. 

A második játékrész elején is domináltak a szerbek, két lesgólt is lőttek, majd miután kiegyenlítődött a játék, a 70. percben kétszer a kapufát találták el.

Közben Varga Barnabás fejese is a lécen végezte, valamint egy ellentámadás végén Bolla Bendegúz óriási ziccerben gurított mellé.

A hajrában is hajtottak Tadicsék az egyenlítésért, de minden helyzetük kimaradt.

A magyar válogatott óriási lépést tett az Európa-bajnokság felé, a fennmaradó három mérkőzésen három pont is elég lesz a részvételhez, azaz három nap múlva Litvániában egy győzelemmel már meglehet a kijutás.

 

Read More

Post Comment